Φίτεσε - ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν τελείωσε εκεί το φιλικό με την Φιτέσε. Έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δοκάρια των Ολλανδών. Δεν κράτησε το μηδέν αμυντικά στα πέντε φιλικά ματς που έδωσε στην Ολλανδία. Με ανατροπή η Φιτέσε νίκησε με 2-1 στο Ντριλ.

Εντυπωσιακό πρώτο ημίωρο με γκολ Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δίκαια στο Ντριλ απέναντι στην Φιτέσε στο ημίχρονο. Σκόρερ ο Σαμάτα με κεφαλιά (11′) στην επαναφορά μετά από επέμβαση του Ρόουμ σε κεφαλιά του Καμαρά.

Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες και έπρεπε να έχει σκοράρει ξανά. Οι τρεις καλύτερες στιγμές ήταν όλες με τον Κωσταντέλια. Στο 10ο λεπτό νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ρόουμ. Στο 19ο λεπτό με ωραίο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 23ο λεπτό ήταν άτυχος καθώς το άψογο πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ρόουμ. (Δείτε εδώ)

Φυσιολογικά μετά το 35ο λεπτό ο ρυθμός έπεσε. Η ενδεκάδα θα έπρεπε να βγάλει ενενηντάλεπτο καθώς θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε κι άλλο φιλικό νωρίτερα στην ημέρα, με άλλη ενδεκάδα, και έχασε με 2-1 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Ανατροπή σε… καρμπόν

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και ξαφνικά… όλα άλλαξαν με δύο πανομοιότυπα γκολ. Ντρίμπλα και σέντρα από δεξιά από τον Ντε Ρεχτ και οι κεφαλιές των Χόουχερβερφ (54′) και Κέρσενς (58′) να γυρίζουν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν κράτησε το μηδέν στην εστία σε κανένα από τα πέντε φιλικά που έπαιξε στην Ολλανδία.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Γκούμας (59′) και ο Κετζιόρα (66′) απείλησαν πρώτοι αλλά δεν σκόραραν. Στο 77ο λεπτό στην πρώτη καλή ενέργεια του Κωσταντέλια στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαμάτα σε τετ-α-τετ από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τελευταία στιγμή από τον Κουαλιάτα με ατομική προσπάθεια στο 89ο λεπτό αλλά πρόλαβε ο τερματοφύλακας Μπράμελ πριν τον πλασάρει ο Ουρουγουανός.

Φιτέσε: Ρόουμ (46′ Μπράμελ) – Κρέικελς (62′ Έγκμπρινγκ), Πόστμα (62′ Στέφεν), Κορνέλισε (62′ Σόφερις), Φαν Ντερ Πλατ (46′ Ταχάουι) – Λογκόντα (46′ Γεγκοϊάν), Τίλεμανς, Σιμπραντάι (46′ Χόουχερβερφ) – Γιόνατανς (36′ Ντε Ρεχτ), Κέρσενς (62′ Ντοκούνμου), Ρέβερσον (62′ Φαν Ντάιφενμπόουντεν)

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής (62′ Ταλιχμανίδης) – Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (62′ Νάσμπεργκ), Σοάρες (76΄Τσαούσης) – Καμαρά, Οζντόεφ (46′ Θυμιάνης) – Σμυρλής (46′ Γκούμας), Κωνσταντέλιας (87′ Τσοπούρογλου), Κουαλιάτα – Σαμάτα