Κίνηση-ματ του για την απόκτηση του Κρίστοφ Βέλντε έχει κάνει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός, στον οποίον παραμένει ακόμα ανοικτό το θέμα του Ντάνιελ Ποντένσε. Πρόκειται για τον 24χρονο διεθνή Νορβηγό εξτρέμ της Λεχ Πόζναν, ο οποίος την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 39 συμμετοχές με 13 γκολ και 5 ασίστ. Το μεγάλο μπαμ όμως είχε πραγματοποιήσει πρόπερσι σε μια χρονιά που έπαιξε 48 ματς, σκόραρε 16 γκολ και σημείωσε 7 ασίστ. Σημείο κατατεθέν αποτέλεσαν οι εμφανίσεις του εκείνη τη σεζόν στο Europa Conference League, όπου έφτασε με την πολωνική ομάδα μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, είδε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να παίρνει την ανιούσα και φυσικά να προσελκύει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων.

Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και στη Φλόριντα

Γεννήθηκε το 1999 στο Χάουγκεσούντ, μία από τις δημοφιλέστες περιοχές της Νορβηγίας, η οποία αποτελεί εμπορικό και οικονομικό κέντρο στη Βόρεια Θάλασσα, με ιστορία που ανάγεται από την εποχή των Βίκινγκς. Η μητέρα του όμως είναι από την Αργεντινή. Μάλιστα πέρασε μεγάλη περίοδο της παιδικής του ηλικίας στο Μπουένος Άιρερ, αλλά στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Οπότε πριν επιστρέψει στη γενέτειρά του και ενταχθεί στις Υποδομές της τοπικής ομάδας, πρόλαβε να λάβει τα απαραίτητα λάτιν και βορειοαμερικάνικα ποδοσφαιρικά ερεθίσματα. Το 2017 ανέβηκε πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα, δύο χρόνια αργότερα δόθηκε δανεικός στη Νεστ Σότρα και τον Ιανουάριο του 2022 πωλήθηκε έναντι 1,10 εκατ.Ευρώ στη Λεχ Πόζναν.

Από τότε πραγματοποίησε 97 εμφανίσεις με την πολωνική ομάδα σκοράροντας 29 γκολ και 13 ασίστ. Η κύρια θέση του είναι αριστερό εξτρέμ, θα τον δούμε όμως να αγωνίζεται και στη δεξιά πτέρυγα, αλλά και ως σέντερ φορ. Οι εμφανίσεις του στη Λεχ Πόζναν συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον συλλόγων από Ισπανία, Τουρκία (Φενέρ, Μπεσίκτας, Τράμπζονσπορ), Γαλλία και Ελλάδα.

Πάνω από τα πολωνικά δεδομένα το επίπεδό του

Για ενδιαφέρουσα περίπτωση εξτρέμ κάνει λόγο στο Sportdog.gr, ο Πολωνός δημοσιογράφος Φίλιπ Ζιελίνσκι, ο οποίος εργάζεται στην «Przeglad Sportowy Onet», η οποία είναι από τις γνωστότερες αθλητικές εφημερίδες στη χώρα.

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εξτρέμ. Όταν είναι πλήρως αφοσιωμένος, το επίπεδό του ξεπερνά το πολωνικό πρωτάθλημα σε διάφορα επίπεδα. Το έδειξε και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπου, σε σύγκριση με ισχυρούς αντιπάλους, έμοιαζε με παίκτη αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Κατάφερε να κερδίσει ο ίδιος αγώνα με εντυπωσιακές ντρίμπλες και μεμονωμένες ενέργειες», αναφέρει αρχικά ο συνάδελφος, ο οποίος θεωρεί, ότι η απόδοσή του έχει σκαμπανεβάσματα.

«Πρόσφατα βρέθηκε σε λίγο αναιμική περίοδο, περισσότερο επειδή η Λεζ Πόζναν ήταν σε τέτοια κατάσταση», σημειώνει και εξηγεί: «Ίσως για'αυτό έπαιξε ρόλο η πρόσληψη άλλου προπονητή που επηρέασε την απόδοση του Βέλντε». Ο Πολωνός δημοσιογράφος αναφέρεται στον Μάριους Ρούμακ, ο οποίος είναι φίλος με την ιδιοκτήτη του κλαμπ και στην ουσία ανέλαβε ως υπηρεσιακός, από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Ιούνιο του 2024, μέχρι να αναλάβει νέος προπονητής.

Μιμείται τον Νεϊμάρ

Ο παίκτης διακρίθηκε για το πολύ καλό μακρινό του σουτ και μαζί με τον Μίκαελ Ίσακ, ο οποίος επίσης στο παρελθόν είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, αποτελούν τους καλύτερους παίκτες της Λεχ Πόζναν. Ποιά είναι όμως τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει; «Έχει εκπληκτική τεχνική για Νορβηγός ποδοσφαιριστής. Είναι εντελώς διαφορετική από συμπατριώτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση, επειδή μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες. Είναι μάγος λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο πολωνικό ποδόσφαιρο», απαντά ο Ζιελίνσκι.

Μπορεί στις φλέβες του να ρέει αργεντίνικο αίμα, ο Βέλντε όμως έχει... βραζιλιάνικες επιρροές, αν κρίνουμε από την απάντηση που έδωσε ο Πολωνός δημοσιογράφος στην ερώτηση, με ποιον ποδοσφαιριστή μοιάζει στον τρόπο που αγωνίζεται. «Σε μια από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει, είπε ότι ακολουθεί το στυλ παιχνιδιού του Νεϊμάρ. Φυσικά, είναι πολύ πιο αδύναμος, αλλά από την άποψη της ντρίμπλας, προσπαθεί να κάνει παρόμοια πράγματα. Όταν το πετυχαίνει, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χειροκροτήσουμε», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του; Απ'ότι φαίνεται δεν διστάζει να έρθει σε ρήξη ακόμα και με οπαδούς. «Πρόσφατα τσακώθηκε με οπαδό στο Twitter. Κάποιοι τον κατηγορούν για έλλειψη συγκέντρωσης σε λιγότερο σημαντικούς αγώνες», σημειώνει ο Ζιελίνσκι.

Απέρριψε προσφορά 5 εκατ.Ευρώ η Λεχ Πόζναν

Το συμβόλαιο του Βέλντε με τη Λεχ Πόζναν λήγει τον Δεκέμβριο του 2025.Στην Ελλάδα τα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι στον Ολυμπιακό θέλουν να διαπιστωθούν τα «θέλω» των Πολωνών για τον 24χρονο, ο οποίος είναι στη λίστα με τους παίκτες που αρέσουν στους ανθρώπους των Πειραιωτών. Αξίζει να επισημανθεί, ότι φέτος η Λεχ, σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο, απέρριψε προσφορές ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Φαίνεται βέβαιο ότι θα φύγει από την Πολωνία για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι το ελληνικό, τουρκικό ή ολλανδικό πρωτάθλημα είναι ένα καλό μέρος για αυτόν», κατέληξε ο Πολωνός δημοσιογράφος μιλώντας στο Sportdog.

Ο παίκτης αποτελεί πολύ δυνατό περιουσιακό στοιχείο της Λεχ Πόζναν. Όπως μας μεταφέρει άλλη πηγή από Πολωνία, το γεγονός, ότι απορρίφθηκαν προτάσεις με 5 εκατ.Ευρώ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό,  αντιστοιχεί με έμεση απάντηση της πολωνικής ομάδας, ότι ο παίκτης δεν πωλείται...