Τις προηγούμενες ημέρες τα ονόματα των Έρικ Λαμέλα και Ουριέλ Αντούνια ήταν πολύ ψηλά στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, σε σημείο να δημιουργείται το ερώτημα, αν μπορούν να έρθουν αμφότεροι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο το θέμα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού έχει παγώσει, ενώ όσον αφορά τον Μεξικανό δεν έχουμε δει να γράφεται τίποτα πλέον στα ρεπορτάζ, παρότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα από το Μεξικό ανέφεραν, ότι υπάρχει συμφωνία.

Οι Μεξικανοί όμως επέστρεψαν στην υπόθεση, ρίχνοντας σπόντες για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της μεξικανικής «Record» υποστηρίζεται, ότι η Ένωση χρησιμοποίησε την περίπτωση του Ουριέλ Αντούνα, προκειμένου να μειώσει τις απαιτήσεις του Έρικ Λαμέλα.

«Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν γνωστό για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ Αθηνάς για τον εξτρέμ της Κρουζ Αζούλ, Ουριέλ Αντούνα, αλλά τις τελευταίες ώρες οι διαπραγματεύσεις έχουν πάρει άλλη κατεύθυνση και η υπογραφή του Μεξικανού στην Ελλάδα κλονίζεται», αναφέρει στην αρχή το δημοσίευμα, το οποίο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Το δημοσίευμα επικαλείται τοποθετήσεις των δημοσιογράγων Ρενέ Τοβάρ και Κάρλος Πόνσε ντε Λεόν στην τηλεοπτική εκπομπή «Los Informantes», οι οποίοι υποστήριξαν, ότι ο Ουριέλ Αντούνα δεν ενδιέφερε την ΑΕΚ. Μάλιστα δείχνουν ενήμεροι για το tweet του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη συμφωνία με Λαμέλα, ότι η υπόθεση του Αργεντινού έχει φρενάρει.

«Ο Ουριέλ Αντούνα έπεσε θύμα εξαπάτησης, «χρησιμοποιήθηκε» επειδή η ΑΕΚ έψαχνε για τον Έρικ Λαμέντλα, αλλά η τιμή ανέβηκε πολύ ψηλά και η ΑΕΚ έψαξε για άλλον παίκτη (Αντούνα)», ανέφερε ο Ρενέ Τοβάρ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, ότι στην Κρουζ Αζούλ, η οποία άναψε το πράσινο φως για να γίνει η μεταγραφή, περίμεναν απάντηση από τον ελληνικό σύλλογο για να κλείσει η υπόθεση, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Γι'αυτό συνέδεσαν τον Αντούνα με τον Λαμέλα. 

Η Μεξικανική ομάδα πάντως δεν θεωρεί την υπόθεση εντελώς χαμένη, όπως σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Κάρλος Πόνσε ντε Λεόν.