Το όνομα του Λοΐζου Λοΐζου είχε παίξει στο παρελθόν για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ ήρθε στην επικαιρότητα στην ΑΕΚ τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή τις δηλώσεις του βετεράνου άσου της Ένωσης Γιώργου Σαββίδη. Ο τελευταίος είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του σε κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ζητήσει την άποψή του για Κύπριο παίκτη (χωρίς να τον κατονομάσει), στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού προσπάθησαν να κατεβάσουν το θέμα.

Μάλιστα εκείνη την εποχή είχε κάνει πάταγο και αναδημοσιεύτηκε από πολλά κυπριακά Μέσα το ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου στο Sportdog, το οποίο αποκάλυπτε, ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν ο 20χρονος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας (σ.σ. ακουγόταν και το όνομα του Πίττα), για τον οποίο, όπως ενημέρωνε τότε η στήλη του, έχει δώσει το ΟΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Οπότε το φιλικό της ΑΕΚ με το «Τριφύλλι» της Λευκωσίας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορέσουν να τσεκάρουν από κοντά και ιδίοις όμμασι τον ποδοσφαιριστή.

Τον πίστεψε ο Αναστασίου, τον καθιέρωσε ο Μπεργκ

Ο Λοΐζου είχε κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις (ολιγόλεπτες) στα πλέι οφ της σεζόν 2018-2019, επί της πρώτης θητείας στην Ομόνοια του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του. Την επόμενη χρονιά τον είδαμε να αγωνίζεται για ένα 90λεπτο σε ματς Κυπέλλου με τη Δόξα Κατωκοπιάς (1-1) και για 7 λεπτά σε αγώνα πρωταθλήματος με το Παραλίμνι (3-0). Εκείνη την περίοδο τον εντόπισε ο Ολυμπιακός με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, η Ομόνοια όμως που έβλεπε ένα παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε χρυσωρυχείο έβαλε φρένο στη μεταγραφή, γιατί η ελληνική ομάδα ήθελε να πληρώσει μόνο τα τροφεία.

Αυτός που τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα των «πρασίνων» και μάλιστα σε ηλικία 17 ετών ήταν ο Χένινγκ Μπεργκ, τη σεζόν 2020-2021, κατά την οποία αγωνίστηκε σε 36 αναμετρήσεις, σκόραρε 2 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Μάλιστα εξαιτίας των εμφανίσεών του, τον Μάρτιο του 2021, αναδείχτηκε δέκατος ανάμεσα σε 25 ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2003 στον κατάλογο του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, για υποσχόμενους νέους παίχτες Παγκοσμίως. Ο Νορβηγός τεχνικός τον καθιέρωσε ως δεξί εξτρέμ, σε μια θέση που είχε ως «δάσκαλο» εντός του γηπέδου τον Φώτη Παπουλή, ο οποίος του δίδαξε όλα τα μυστικά.

Έχει όλα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για τη θέση στην πτέρυγα. Είναι γρήγορος, διεισδυτικός, έχει καλεί σέντρα και τελειώνει φάσεις. Επίσης είναι αριστεροπόδαρος, αλλά χρησιμοποιήθηκε στα δεξιά, προκειμένου να συγκλίνει και να τελειώνει τις φάσεις με το καλό του πόδι.

Τις επόμενες σεζόν έκανε γεμάτες χρονιές(2021-2022 46 συμμετοχές, 7 γκολ, 6 ασίστ, και 2022-2023 43 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ) και την περασμένη (2023-2024) έπαιξε 18 παιχνίδια στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και στον δεύτερο έφυγε δανεικός για την Ολλανδία, προκειμένου να ψηθεί σε ανταγωνιστικότερη λίγκα και να ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Με τη Χέρενφεϊν όμως έκανε μόνο 5 συμμετοχές.

«Δεν είναι έτοιμος για ΑΕΚ»

«Θεωρείται το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο στο κυπριακό ποδόσφαιρο!», ήταν το πρώτο σχόλιο του Πέτρου Παπαγιώργη, ο οποίος είναι από τους εμπειρότερους ρεπόρτερ της Ομόνοιας στον αθλητικό Τύπο της Κύπρου, όταν το Sportdog.gr του ζήτησε την άποψή του για τον ποδοσφαιριστή.

«Έχει όλα τα στοιχεία. Έχει βελτιώσει τις αποφάσεις του την τελευταία περίοδο, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό. Έχει ταλέντο, προοπτικές, αλλά για την ώρα θέλει αρκετή δουλειά, για να θεωρηθεί έτοιμος για μια ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Σε άλλη ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί ίσως να είναι κατάλληλος», πρόσθεσε ο συνάδελφος και πρόσθεσε:

«Για μένα δεν είναι έτοιμος. Για τον τρόπο που παίζει ο Αλμέιδα. Θέλει πάρα πολύ να παίξει στο εξωτερικό και ίσως βιάζεται. Θεωρώ, ότι θα βρει την ευκαιρία του και πρέπει να την αρπάξει. Τις προτάσεις δεν τις αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Τις δημιουργείς την εικόνα σου μέσα στο γήπεδο».

Και κατέληξε ο Πέτρος Παπαγιώργης: «Αν έρθει στην ΑΕΚ, με δουλειά έχει πολλές πιθανότητες να τη βοηθήσει. Αλλά του λείπουν πράγματα, κυρίως εμπειρία και οι σωστές αποφάσεις».