Κοντά στην επιστροφή του στο Μεξικό βρίσκεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Σέσαρ Λουίς Μέρλο, ο Ορμπελίν Πινέδα.

Ο έγκυρος αθλητικογράφος υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία της Μοντερέι με τον Μεξικανό διεθνή της ΑΕΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "η Μοντερέι είναι πολύ κοντά στο να πάρει την υπογραφή του Πινέδα, ο οποίος θα επιστρέψει στο Μεξικό μετά την περιπέτειά του στην Αθήνα".

"Η Súper Deportivo έμαθε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Μοντερέι έχει ήδη συμφωνία για το συμβόλαιο του παίκτη, ο προπονητής Ματίας Αλμέιδα ενέκρινε την αποχώρησή του και διαπραγματεύονται με την ΑΕΚ για να τελειώσει το κλείσιμο του παίκτη", αναφέρεται επίσης στο ρεπορτάζ. Επίσης ο Μέρλο σημειώνει ότι ο Πινέδα έχει ενημερώσει την διοίκηση της ΑΕΚ ότι θέλει να φύγει και να παίξει στην Μοντερέι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνουν το εν λόγω ρεπορτάζ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καμία διαπραγμάτευση για τον Πινέδα, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει έγκριση του Ματίας Αλμέιδα προκειμένου να αποχωρήσει ο Μεξικανός άσος.