Η ΑΕΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κύπρο για το φιλικό της Πέμπτης (18/8 – 20:00) με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Από την αποστολή που ταξίδεψε στη Λάρνακα απουσιάζει ο Ρομπέρτο Περέιρα.

Ο λόγος είναι απλός: δεν είναι έτοιμος ακόμη ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να τεθεί άμεσα στα σχέδια του Ματίας Αλμέιδα και θα χρειαστεί κάποιες ημέρες ειδικής προσωπικής δουλειάς για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Τις δυο πρώτες ημέρες στα Σπάτα ο Περέιρα έκανε ατομικό πρόγραμμα ακουμπώντας ελάχιστα μπάλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πρώτες ενδείξεις θέλουν τον Περέιρα να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Όχι μεγάλο, πάντως.

Από εκεί και πέρα ο Αμπαμπουκαρί Κοϊτά έχει μπει δυνατά. Γι’ αυτό και είναι στην αποστολή που πήγε στην Κύπρο, γι’ αυτό και την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται να πάρει λεπτά συμμετοχής για πρώτη φορά με την ΑΕΚ, στο φιλικό με την Ομόνοια. Μην ξεχνάμε πως ο Κοϊτά είχε ξεκινήσει προετοιμάσει με τη Σιντ Τρούιντεν κι άρα είναι σε καλύτερη κατάσταση τούτη τη στιγμή.

Σε καλή κατάσταση δείχνει και ο Στρακόσα ο οποίος επίσης αναμένεται να παίξει στην Κύπρο. Σε φουλ πρόγραμμα μπήκε με τον Ρότα ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει και να πάρει μάλιστα φανέλα βασικού κάτω από τα δοκάρια.