Την αποχώρησή του μετά από δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό αποφάσισε ο Κώστας Φορτούνης, μετά και από την επαφή που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς έχει στα χέρια του πρόταση από την Αλ Καλίτζ.

Μάλιστα, όπως ανέλυσε εύστοχα ο Ευάγγελος Μίχος μέσω του sportdog είναι: "Άλλο τα 5.100.000 για 3ετές που του έδωσε ο Ολυμπιακός κι άλλο τα 6.000.000 εγγυημένα για 2 χρόνια που του πρόσφερε η Αλ Καλίτζ. Στην περίπτωση της νέας ομάδας του Γιώργου Δώνη υπάρχει και ένα παχυλό bonus signing (για λόγους οικονομίας της συζήτησης ας το ονομάσουμε έτσι), ύψους 1.200.000 στην 2ετία που ανεβάζει το συνολικό ποσό στα 7.200.00".

Ψάχνοντας λίγο το θέμα όμως, σε επαφή με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη που αναλύει εδώ και πολλά χρόνια αγώνες στο αραβικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο εκεί, σας εξηγούμε και τους λόγους που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και επίσημα.

"Αυτά που είπε ο Δώνης για το πώς μπορεί να προχωρήσει η μεταγραφή, τα είχαμε αναφέρει ξανά μέσω του sportdog και δεν έχουν γραφτεί αλλού", ανέφερε ο Δ. Σιώρης σε επικοινωνία μας. Τι είπε ο Γιώργος Δώνης; Διαβάστε: "Ο Κώστας είναι μέσα στους στόχους μας. Απλώς η κατάσταση στη Σαουδική Αραβία φέτος είναι λίγο πιο περίπλοκη από πέρυσι γιατί το κράτος και ο Βασιλιάς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα μπάτζετ των ομάδων.  Οι ομάδες δεν ανήκουν σε ιδιώτες, με εξαίρεση κάποιες ομάδες που έχουν χορηγούς και κάνουν πολύ μεγάλες μεταγραφές. Οι υπόλοιπες περιμένουμε το κράτος.  Στην υπόθεση του Κώστα είμαστε κοντά. Έχουμε ζητήσει την έγκριση από την αρμόδια Αρχή".

Για να προχωρήσει δηλαδή μια μεταγραφή εκεί πρέπει να δώσει έγκριση το υπουργείο, καθώς από εκεί αντλούνται τα χρήματα για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή! "Τα έχουμε ξαναπεί, δεν σκορπούν τα λεφτά. Ακόμα και ομάδες του Big3 περιμένουν εγκρίσεις για τις μεταγραφές τους, πόσο μάλλον η Καλίτζ που είναι μικρή ομάδα και αναμένεται να τερματίσει λίγο πιο κάτω από τη μέση φέτος. Υπάρχει στασιμότητα αυτό το διάστημα: Σαμπάμπ, Αλ Νασρ, Χιλάλ περιμένουν εγκρίσεις. Μόνο η Ιτιχάντ έκανε μεταγραφή", συμπλήρωσε ο Δ. Σιώρης. 

Ποιος μπορεί να είναι ο αντι-Φορτούνης στον Ολυμπιακό!

Η πόρτα που έκλεισε πίσω του ο Κώστας Φορτούνης στον Ολυμπιακό, μπορεί να έχει και εντελώς ιστορικό αποτύπωμα. Γιατί πέρα από την ποιότητα που είχε ο 31χρονος άσος στο παιχνίδι, ήταν και αυτό που λέμε "10άρι" παλαιού τύπου, παίκτης που μπορούσε να αποδώσει στο 100% πίσω από τον επιθετικό και όχι αυτή η συνθήκη του πολυθεσίτη στη γραμμή κρούσης.

Ο Κώστας ήταν αυθεντικό 10άρι, ντελικάτο, που κάνει πολύ συγκεκριμένα αλλά και πολύ ποιοτικά πράγματα στο χορτάρι. Για αυτόν τον λόγο είχε προσπαθήσει να τον περιορίσει ο Πέδρο Μαρτίνς, για τον ίδιο λόγο ξαναβρήκε τη θέση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Παρόλα αυτά δεν είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός τεχνικός θα ζητήσει έναν αντι-Φορτούνη, ένα 10άρι δηλαδή που θα έχει την ποιότητα του Κώστα και θα παίζει στη θέση που έπαιζε εκείνος. Πολύ απλά γιατί τέτοιοι ποδοσφαιριστές σπανίζουν! Για αυτό λέμε ότι μπορεί να είναι ιστορικό το αποτύπωμα που άφησε ο Φορτούνης με την πόρτα που έκλεισε πίσω του φεύγοντας από το Λιμάνι...

Παρόλα αυτά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συνδεθεί το τελευταίο διάστημα με τον Ολυμπιακό και θα μπορούσαν αν έρθουν στην Ελλάδα να καλύψουν το κενό του. Πάμε να δούμε για ποιους πρόκειται.

Ίκερ Μουνιαΐν: 31χρονος διεθνής Ισπανός, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, είχε τεθεί στα υπόψιν των Πειραιωτών από την άνοιξη. Στη συνέχεια το όνομά του βρέθηκε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και, πρόσφατα, σε εκείνο του Παναθηναϊκού, ενδεικτικό του ότι είναι διαθέσιμος για να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει. Ο Μεντιλίμπαρ τον γνωρίζει καλά, αν του δώσει προτεραιότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό έρχεται εύκολα.

Φελίπε Κουτίνιο: Ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης αλλά σε σταθερά πτωτική πορεία. Το όνομά του είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά πριν από λίγο καιρό η Άστον Βίλα τον παραχώρησε (δωρεάν!) για έναν χρόνο στη Βάσκο Ντα Γκάμα. Αν τον ήθελε ο Μεντιλίμπαρ, λογικά, θα μπορούσε εύκολα να τον φέρει στην Ελλάδα.

Κρίστοφερ Βέλντε - Γιουσούφ Σαρί - Μουνίρ Ελ Χαντάντι: Έχουν όλοι συνδεθεί με τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα, είναι όλοι εξτρέμ αλλά όλοι θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στη θέση πίσω από τον επιθετικό με τον δικό τους τρόπο.

Πεπ Μπιέλ: Ο Ισπανός άσος επέστρεψε στο Λιμάνι με την προϋπόθεση ότι θα παίξει πίσω από τον επιθετικό. Αυτό του είπε ο Μεντιλίμπαρ, για αυτό είναι άλλος άνθρωπος σε σχέση με πριν από 6 μήνες. Ίσως η πιο ρεαλιστική περίπτωση για να πάρει τη θέση του Φορτούνη στην 11άδα, χωρίς να χρειάζεται να έρθει άλλος παίκτης.