Νέο χτύπημα από το Μεξικό για Πινέδα, το οποίο προσθέτει ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που έχει ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι με τη Μοντερέι.

Συγκεκριμένα το μεξικανικό «365scoresMX» αναφέρει ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί έναντι μόλις 7 εκατ. δολαρίων, δηλαδή 6 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο Πινέδα θα είναι διαθέσιμος για το Λιγκ Καπ, που θα διεξαχθεί μέσα στον Ιούλιο στο Μεξικό. Για το χαμηλό ποσό της μεταγραφής, αναφέρεται σε άλλα μεξικανικά δημοσιεύματα ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τον 28χρονο άσο που ήθελε να επιστρέψει στο Μεξικό και αναγκάστηκε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της.

Βέβαια η Ένωση έδωσε 8 εκατ.Ευρώ για να τον αγοράσει από τη Θέλτα πέρσι οπότε είναι κομματάκι δύσκολο να τον παραχωρήσει με λιγότερα χρήματα. Οπότε είναι απορίας άξιον πως βγαίνουν τέτοια ποσά από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Υπενθυμίζεται, ότι η ενημέρωση που υπάρχει για το θέμα είναι, ότι ο Πινέδα μένει στην ΑΕΚ, με αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο και ρήτρα.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στο τέλος της προετοιμασίας, ο Ματίας Αλμέιδα υποστήριξε, ότι ποτέ δεν είπε ότι θέλει να φύγει. Σημειωτέον, ότι ο Πινέδα αγωνίστηκε κανονικά στο φιλικό με την Ομόνοια, στην Κύπρο. Ο Μεξικανός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ιδιαίτερα ενεργητικός.