Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει απόψε το βράδυ ο Έρικ Λαμέλα. Η υπόθεση είχε παγώσει τις τελευταίες ημέρες, παρότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης (18/7) υπήρξε ενημέρωση από την Αργεντινή, ότι το θέμα ξεπάγωσε. Όπως σας είχε ενημερώσει το Sportdog.gr, ο Αργεντίνος όχι μόνο συμφώνησε σε όλα με την Ένωση αλλά έστειλε ήδη τα απαραίτητα έγγραφα με την υπογραφή του.

Η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής (19/7) με μήνυμά της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο παίκτης έρχεται. "Έλα Έλα Λαμέλα" έγραψε στα ισπανικά και έδωσε ραντεβού στις 21:00 το βράδυ στο αεροδρόμιο. Φυσικά στο Ελ.Βενιζέλος αναμένεται να γίνει πανικός, αφού πρόκειται για μεταγραφή που αποτελεί τη μεγάλη βόμβα του Μάριου Ηλιόπουλου.

Ο Λαμέλα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για τα ιατρικά τεστ και να ανακοινωθεί η απόκτησή του από την ΑΕΚ.

O 32χρονος παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αργεντινή θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Όσο για τις οικονομικές του απολαβές; Όπως είχε ενημερώσει ο Ευάγγελος Μίχος σε σχετικό ρεπορτάζ, έχει ετήσιες απαιτήσεις που μίνιμουμ δεν πέφτουν από τα 3.000.000 ευρώ συν το υψηλό signing bonus ως ελεύθερος. 

Ο Λαμέλα είχε προτάσεις από Τουρκία (Γαλατά, Μπεσίκτας), Βραζιλία, Ιταλία (Φιορεντίνα, Πάρμα), ΜLS) και Μεξικό. Ήταν και στην μεταγραφική λίστα του Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε από το ίδιο μανατζερικό κανάλι που είχε επαφή ο Τούρκος πρώην κόουτς του τριφυλλιού, ο Λαμέλα προτάθηκε στις δυο μεγάλες ομάδες της Κωνσταντινούπολης!

Ο μεγαλύτερος παράγων για την έλευση Λαμέλα στην Ελλάδα ήταν ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τον έψησε να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Εξάλλου ο Λαμέλα υπήρξε συμπαίκτης με τον προπονητή της Ένωσης, στη Ρίβερ Πλέιτ, λίγο πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αναλάβει τον πάγκο των "εκατομμυριούχων" ξεκινώντας μια λαμπρή προπονητική καριέρα.