Πέτυχε τρομερό γκολ, το πρώτο της σεζόν για τον Ολυμπιακό, στη φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας με τη Μαλίν στην Ολλανδία. Το τελείωμά του στο πέμπτο μόλις λεπτό του αγώνα ήταν απίστευτο. Εκτέλεσε με εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στην απέναντι γωνία της εστίας του Ντε Βολφ!

Ο λόγος για τον Χρήστο Μουζακίτη, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη ομάδα με απόφαση Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε ζητήσει να ανέβουν παίκτες από την Κ-19, η οποία κατέκτησε τη Youth League τη σεζόν 2023-2024. Ο «Μούζα» ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση με έξι γκολ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, για τον οποίο όπως είχε γραφτεί σε σχετικό αφιέρωμα του Sportdog.gr, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο box to box μέσο. Ο παίκτης είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους από την προ Μεντιλίμπαρ εποχή στον Ολυμπιακό. Όχι επί Καρβαλιάλ, αλλά σίγουρα επί Μαρτίνεθ, ο οποίος τον είχε σημειώσει στο μπλοκάκι του.

H πορεία του

Έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και η πρώτη ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της ήταν ο Ποσειδώνας Ηρακλείου Αττικής. Στον Ολυμπιακό μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, καθώς βρίσκεται στις Ακαδημίες του από την ηλικία των 10 ετών, ενώ φέρεται να είχε περάσει μία σεζόν και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Δεν χρειαζόταν να τον δεις πολλές φορές για να ξεχωρίσεις το ταλέντο του στη μεσαία γραμμή, αν και τα πρώτα του βήματα τα έκανε κάτω από την εστία. Ήταν τερματοφύλακας, αλλά έναν τραυματισμός στο μάτι του άλλαξε θέση. Όταν ήταν 7 ετών, είχε κάνει μία έξοδο σε ένα ματς και τον είχαν χτυπήσει με τη τάπα στο μάτι και υπήρχε περίπτωση να το έχανε.

Έκτοτε δεν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αλλά μπήκε μέσα... Όταν πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό το 2016 αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ - χαφ και από την Κ12 και μετά άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου όταν αγωνιζόντουσαν 11 εναντίον 11. Τότε αγωνιζόταν στα άκρα, αλλά μετά άλλαξε θέση προς το κέντρο και τώρα έχει γίνει ένας box to box κεντρικός χαφ και έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ενώ εκτελεί όλες τις στημένες φάσεις.

Πρότυπο του είναι ο Λούκα Μόντριτς, αφού του αρέσει επειδή είναι ένας έξυπνος παίκτης που είναι πολύ σημαντικός για τον κορμό της ομάδας του. Ο Χρήστος Μουζακίτης έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού σε ηλικία 14 ετών και 345 ημερών σε ένα ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πειραϊκή ΠΑΕ στα 15 του. Στόχος του είναι να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να ακούσει τον ύμνο του Champions League και να φορέσει τη γαλανόλευκη σε Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα...

Κερδίζει πόντους

O Μουζακίτης στο φιλικό με τη Μαλίν χρησιμοποιήθηκε στα χαφ δίπλα στον Ντόη στο 4-2-3-1 του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Εκτός από το τέρμα που σημείωσε, είχε μία πολύ καλή εκτέλεση στο 18' που απομάκρυνε με υπερένταση ο τερματοφύλακας Ντε Βολφ, ενώ στο 26' είχε κλέψιμο, μετά από πίεση ψηλά, όταν πάσαρε στον Ροντινέι, το σουτ του οποίου δεν ήταν καλό, σπαταλώντας την πολύ καλή ενέργεια του πιτσιρικά.  Δεν διέπρεψε όμως μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Είχε εξαιρετική εμφάνιση και στο φιλικό της Παρασκευής (19/7) με τον Άγιαξ, όπου αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και τα στατιστικά του ήταν αξιπρόσεκτα. Είχε 25 επαφές με τη μπάλα, 20/21 ακριβείς πάσες και 2/3 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις! Επίσης, κέρδισε και τις δύο μονομαχίες που έδωσε στον αέρα, ενώ δημιούργησε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, η μία στο 50ο λεπτό, όταν έβγαλε με εκπληκτική κάθετη πάσα τον Μασούρα τετ α τετ, αλλά και στο 61ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ. 

Ο Μεντιλίμπαρ μετά το ματς με την ολλανδική ομάδα είχε δηλώσει πολύ ευχαριστημένος με τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν. Δεδομένα μετά το γκολ που πέτυχε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, ο 17χρονος άσος αναμένεται να κερδίσει πολλούς πόντους εκτίμησης από τον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος έχει μάθει να δουλεύει με μικρές ηλικίες. Είναι γνωστό άλλωστε πως έχει μετατρέψει το προπονητήριο του Ρεντη σε στρατηγείο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει συνδεδεμένα όλα τα τμήματά της.