Με τον Μουζακίτη να πετυχαίνει ένα φανταστικό γκολ στο 5' και τον Μαρτίνς να σκοράρει στο 28' έπειτα από ασίστ του Κωστούλα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Μαλίν στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς πιτσιρικάδες, με τους Παπακανέλλο και Αποστολόπουλο να παίρνουν επίσης θέση στη βασική ενδεκάδα και τον γκολκίπερ Μπότη να κάνει ντεμπούτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όπως αναμενόταν παρέταξε εντεκάδα αλλαγμένη κατά 8/11 συγκριτικά με το φιλικό της Παρασκευής κόντρα στον Άγιαξ, με τους Πειραιώτες να κάνουν…ντεμπούτο με τη δεύτερη φανέλα τους για την σεζόν 2024/25, στην οποία κυριαρχεί το λευκό χρώμα.

Εξ αρχής οι κάτοχοι του Conference League επέβαλαν τον ρυθμό τους με τον Ισπανό προπονητή να βλέπει το κυρίαρχο στοιχείο της πίεσης, αυτό που επιθυμεί να χαρακτηρίζει την ομάδα του.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα σπουδαίο γκολ του Μουζακίτη, με τον 17χρονο να παίρνει την μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής και με ένα φανταστικό πλασέ να στέλνει την μπάλα στο γάμα της βελγικής εστίας σημειώνοντας το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ της φετινής προετοιμασίας.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας συνέχισαν να κυριαρχούν με τους Μαρτίνς και Μουζακίτη να έχουν μπόλικη όρεξη με αποτέλεσμα στο 26’ να έρθει το δεύτερο γκολ.

Ήταν μια πανέμορφη ομαδική προσπάθεια από την αριστερή πτέρυγα που είχε ως σημείο εκκίνησης μια ωραία πάσα του Ορτέγα για τον Κωστούλα, εκείνος πάτησε περιοχή και σωστά μοίρασε στον Μαρτίνς που είχε συγκλίνει και με άνετο πλασέ σημείωσε το 2- 0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι Βέλγοι εξαιρουμένου ενός βολέ του Σχουφς, απουσίασαν από το επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Με την είσοδο του Κοστίνια στο δεύτερο μέρος ο Μεντιλίμπαρ αγωνίστηκε δίχως κλασικό επιθετικό (με τον Κωστούλα να αντικαθίσταται) και τους Παπακανέλλο/Μαρτίνς να έρχονται πιο ψηλά, και με δίδυμα φτιαγμένα από μπακ στις πτέρυγες (ο Ρόντινεϊ μπροστά από τον Κοστίνια δεξιά και τον Αποστολόπουλο μπροστά από τον Ορτέγα αριστερά), ενώ ο Μπιανκόν αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ.

Στο 71’ ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μασούρα, Μπιελ, Κουτσίδη και Μπακούλα με τον Τσικίνιο να παίρνει ένα δεκάλεπτο συμμετοχής, παίρνοντας στο 83’ τη θέση του Παπακανέλλου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, στο 46’ ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι που έκανε ο Βαλς στον Μαρτίνς μετά την υπέροχη πάσα του Παπακανέλλου, ενώ με τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές ήταν λογικό οι ομάδες να χάσουν την όποια συνοχή τους.

Στο 81’ πάντως ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο 3-0, όταν ο Μπακούλας έκλεψε κι έδωσε στον Ρόντινεϊ, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Μασούρας είχε νέο δοκάρι!

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Μπότης, που αντικατέστησε τον Τζολάκη απειλήθηκε ελάχιστα από τη βελγική ομάδα με τον Μεντιλίμπαρ σίγουρα να είναι ικανοποιημένος από το αμυντικό κομμάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πάντως στο 86’ έδειξε τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας περίφημα το πλασέ του Σχουφς.

Υπενθυμίζεται πως επί ολλανδικού εδάφους θα ακολουθήσουν ακόμη δύο φιλικά για τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή (26/7) με την Αλ Καντσία του Μίτσελ και το Σάββατο (27/7) με τη Ναϊμέχεν.

Ολυμπιακός: Τζολάκης (46’ Μπότης), Ρόντινεϊ, Ρέτσος (71’ Κουτσίδης) , Μπιανκόν, Αποστολόπουλος, Ντόη (46’ Άμπι), Ορτέγα (71’ Μπακούλας), Μουζακίτης (71’ Μασούρας) , Μαρτίνς (71’ Μπιελ), Παπακανέλλος (83’ Τσικίνιο), Κωστούλας (46’ Κοστίνια)

Μέχελεν: Ντε Βολφ, Μαρσά, Bαλς, Χάιρεμανς (59’ Ενγκόι), Κονατέ, Σχουφς, Μράμπτι (59’ Στορμ), Λάουμπερμπαχ (22’ Μπαφντιλί), Φουλόν, Μπέιτς, Πφλέκε