Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Φεντόρ Τσαλόφ στον ΠΑΟΚ, εξέλιξη που επιβεβαίωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ιβάν Καρπόφ που ήταν ο πρώτος που είχε αποκαλύψει τις επαφές του Δικεφάλου με τον παίκτη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πριν από περίπου δέκα μέρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Τσαλόφ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πληρώσει το μπάι άουτ των τριών εκατομμυρίων ευρώ και ο παίκτης θα έχει ετήσιες απολαβές 1,3 εκατ. ευρώ συν 300.000 ευρώ σε μπόνους!

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο σύλλογος του Ιβάν Σαββίδη στράφηκε στον Τσαλόφ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Μπρέθγουεϊτ και τις επόμενες μέρες θα πληρώσει τη σχετική ρήτρα για να τρέξει η μεταγραφή.

Ρωσικό δημοσίευμα φιλοξενεί και δήλωση του Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος παραδέχεται πως ο παίκτης απασχολεί, αλλά σημειώνει πως μέχρι να κλείσει η υπόθεση, δεν θέλει να προσθέσει κάτι παρπάνω!

Ποιος είναι ο Φέντορ Τσάλοφ

Ο Τσαλόφ έκανε το ντεμπούτο του με τη βασική ενδεκάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αγώνα για το Κύπελλο Ρωσίας με τη Γιενισέι Κρασνογιάρσκ στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, καταφέρνοντας στις 2 Νοεμβρίου να πετύχει τέσσερα γκολ με την ομάδα κάτω των 19 ετών της ΤΣΣΚΑ κόντρα στο Μόναχο.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, κλήθηκε στη βασική ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του στη ρωσική Premier League στις 6 Νοεμβρίου 2016 ως καθυστερημένη αλλαγή στο παιχνίδι με την Αμκάρ Περμ.

Ένα χρόνο αργότερα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, που τον διατήρησε στον σύλλογο, σκοράροντας τα επόμενα χρόνια αρκετά γκολ, που οδήγησαν σε ανανέωση του συμβολαίου του.

Την 1η Φεβρουαρίου 2022, ο Τσαλόφ εντάχθηκε στην ελβετική ΦΚ Βασιλεία με εξάμηνο δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν 2021-22 υπό τον προπονητή Πάτρικ Ράχμεν, κάνοντας το ντεμπούτο του στο εγχώριο πρωτάθλημα με τη νέα του ομάδα στον εντός έδρας αγώνα στο Στάδιο Σεντ Γιάκομπ, όπου η Βασιλεία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Σιόν.

Ο 26χρονος έχει αγωνιστεί σε συνολικά 318 ματς στην καριέρα του, μετρώντας 116 γκολ και 50 ασίστ και η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή στο transfermarkt ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.