Μεταγραφή επιπέδου Big 5 έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Και μάλιστα ποδοσφαιριστή που ήταν στο πρόσφατο Euro, καταγράφοντας τρεις συμμετοχές στα ισάριθμα ματς που έδωσε η Εθνική του ομάδα. Ο λόγος για τον  Ούγγρο φορ Μάρτιν Άνταμ, με τις 24 διεθνείς συμμετοχές και τα 3 γκολ, τις 800.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία και ο οποίος κανονικά είχε κασέ κοντά στην 450άρα!!!

Ο Μάρτιν Άνταμ που την τελευταία 2ετία έπαιζε στην Νότιο Κορέα, μεταγραφή 1.200.000 ευρώ της Ulsan Hundai από την ουγγρική Paksi, είχε μείνει ελεύθερος και αποτέλεσε στόχο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Τελικά αυτός που κατάφερε να τον κάνει δικό του, επικρατώντας στην σχετική ...κούρσα ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Ένα σπουδαίο deal όμως, που είχε την υπογραφή του FIFA Agent, Mάκη Ζαπατίνα

Ο agent Ζαπαντίνας με τους Ούγγρους ποδοσφαιριστές είχε κάνει την αρχή με τον εμβληματικό αρχηγό των Μαγυάρων, Μπάλας Ντζούντζακ, με τις 109 συμμετοχές στην εθνική Ουγγαρίας. Την μεγαλύτερη έως τότε μεταγραφή από την Ντέμπρετσεν στην Αιντχόφεν, για τον οποίο στην καριέρα του έχουν ξοδευτεί συνολικά 40.100.000 σε fees!!

Η επόμενη μεταγραφή/σφραγίδα Ζαπανίνα ήταν ο 2μετρος Norbert Balogh από την Ντέμπρετσεν στην Παλέρμο της Serie A! Εκεί όμως, 

που έκανε την υπέρβαση, ήταν οι 3 μεταγραφές σε 3 συνεχόμενα χρόνια στον φοβερό Ούγγρο επιθετικό Ρόλαντ Σαλάι! Όταν υποβιβάστηκε η ομάδα του, Puskas Akademia - και σε τέτοιες περιπτώσεις πέφτει κατακόρυφα το market value των παιχτών-κατάφερε και έπεισε την Παλέρμο να επενδύσουν στον παίκτη.

O Mάκης Ζαπατίνας,  με τα 30 χρόνια παρουσίας στην πιάτσα, ήταν αυτός που πήγε στην Ιταλία τον αμούστακο Σαλάι με την μορφή δανεισμού και οψιον αγοράς. Ο νεαρός Ούγγρος στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία έπαιξε 11 παιχνίδια βασικός και 10 αλλαγή βάζοντας και ένα γκολ εναντίον της Ουντινέζε. Τελικά η ομάδα έπεσε στη Serie B και παρόλο που o Σαλάι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν να  τον αγοράσουν. 

Κάπου εκεί, λοιπόν, ο agent Zapatinas , πείθει τον ΑΠΟΕ, να επενδύσει πάνω στον Σαλάι και βάζει τους Κύπριους να πληρώσουν 2.000.000 ευρώ transfer fee. Μεταγραφικό κόστος αδιανόητο για τα δεδομένα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήταν η χρόνια που ο παίχτης παρουσιάστηκε στα γήπεδα του Champions League. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Έλληνας agent και το επόμενο καλοκαίρι τον πούλησε στην Φράιμπουργκ για 4.5 εκατομμύρια.

Κόλπο γκρόσο για τον agent Ζαπατίνα και τον ΑΠΟΕΛ τότε. Και από ότι μαθαίνω τώρα ο εν λόγω ατζέντης είναι πεπεισμένος ότι αντίστοιχο κόλπο γκρόσο θα είναι και ο Martin Adam!!!