Άρης: Από τη στιγμή που ο Αρης δεν έχει πάρει απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε στον Φαμπιάνο και έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να τον κρατήσει στο Κλεάνθης Βικελίδης, έχει μπει σε διαδικασία αναζήτησης του ποδοσφαιριστή ο οποίος θα καλύψει το κενό του. Η περίπτωση του Πάπε Αμπού Σισέ είναι μεταξύ αυτών που απασχολούν και μάλιστα οι πληροφορίες του Metrosport.gr και της Metrosport αναφέρουν ότι έχει μπει σε διαδικασία συζητήσεων μαζί του με την προοπτική συνεργασίας.

Το όνομα του 29χρονου Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού προτάθηκε και δεν πέρασε απαρατήρητο. Το αντίθετο μάλιστα καθώς τοποθετήθηκε ψηλά στη λίστα των επιλογών για την ενίσχυση στη θέση των στόπερ συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν εξεταστεί όλο αυτό το διάστημα. Οι Κιτρινόμαυροι ζύγισαν τα δεδομένα της κάθε περίπτωση και έχουν καταλήξει ότι ο Σισέ έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Είναι γνώστης του ελληνικού Πρωταθλήματος μέσα από την πολυετή θητεία του στον Ολυμπιακό, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και παράλληλα γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχει ένα κλαμπ όπως ο Αρης. 

Αγωνιστικά επίσης μετράει το γεγονός ότι ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, μπορεί να δώσει ύψος ενώ αν και δεξιοπόδαρος αγωνίζεται (κυρίως) στη θέση του αριστερού στόπερ. Το στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι στην τελευταία τριετία δεν είχε τον αριθμό αγώνων που θα ήθελε, αλλά σαν ποδοσφαιριστής έχει την εμπειρία και την προσωπικότητα να δώσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα.

Εξίσου σημαντικό ότι ο Αρης έχει να διαπραγματευτεί μόνο μαζί του καθώς έμεινε ελεύθερος μετά την περσινή του παρουσία στην Τουρκία με τη φανέλα της Αντάνα Ντεμιρσπόρ και είναι θετικός στην προοπτική να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Την περασμένη σεζόν στην Τουρκία δεν έπαιξε περισσότερα από 13 παιχνίδια, ενώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, από τη σεζόν 2017-2021 έπαιξε συνολικά 151 παιχνίδια και πέτυχε 17 γκολ έχοντας για πολλά χρόνια βασικό ρόλο στους Ερυθρόλευκους. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία και έκανε όνομα στην Αζαξιό (77 συμ./1 γκολ), έχοντας αγωνιστεί και στη Σεντ Ετιέν (15 συμ.) με δανεισμό από τον Ολυμπιακό. Η περίπτωσή βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα των Κιτρινόμαυρων κι εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ταύτιση και στο οικονομικό δεν αποκλείεται να προχωρήσει η περίπτωσή και μάλιστα εντός της εβδομάδας να προκύψουν οριστικές εξελίξεις.

Πηγή: metrosport.gr