Μια ανάσα από τον Κρίστοφερ Βέλντε είναι ο Ολυμπιακός, το όνομα του οποίου είναι πάντα ψηλά στην επικαιρότητα της ομάδας του Πειραιά. Ο Νορβηγός εξτρμ παρότι έπαιξε βασικός και για ένα 90λεπτο στο ματς πρωταθλήματος της Λεχ Πόσναν με τη Γκόρνικ πλησιάζει στο λιμάνι και είναι έτοιμος να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Μάλιστα το ντιλ αναμένεται να «κλειδώσει» εντός της ενδομάδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, ότι υπάρχει συμφωνία με την πολωνική ομάδα, η οποία θα καρπωθεί 4,5 εκατ.Ευρώ.

Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 39 συμμετοχές με 13 γκολ και 5 ασίστ, πρόπερσι όμως ήταν η χρονιά που ξεχώρισε με 48 ματς, 16 γκολ και 7 ασίστ, ενώ οδήγσε την ομάδα του στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ένας Αργεντινός Βίκινγκ

Γεννήθηκε το 1999 στο Χάουγκεσούντ, μία από τις δημοφιλέστες περιοχές της Νορβηγίας, η οποία αποτελεί εμπορικό και οικονομικό κέντρο στη Βόρεια Θάλασσα, με ιστορία που ανάγεται από την εποχή των Βίκινγκς. Η μητέρα του όμως είναι από την Αργεντινή. Μάλιστα πέρασε μεγάλη περίοδο της παιδικής του ηλικίας στο Μπουένος Άιρερ, αλλά στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Οπότε πριν επιστρέψει στη γενέτειρά του και ενταχθεί στις Υποδομές της τοπικής ομάδας, πρόλαβε να λάβει τα απαραίτητα λάτιν και βορειοαμερικάνικα ποδοσφαιρικά ερεθίσματα. Το 2017 ανέβηκε πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα, δύο χρόνια αργότερα δόθηκε δανεικός στη Νεστ Σότρα και τον Ιανουάριο του 2022 πωλήθηκε έναντι 1,10 εκατ.Ευρώ στη Λεχ Πόζναν.

Από τότε πραγματοποίησε 97 εμφανίσεις με την πολωνική ομάδα σκοράροντας 29 γκολ και 13 ασίστ. Η κύρια θέση του είναι αριστερό εξτρέμ, θα τον δούμε όμως να αγωνίζεται και στη δεξιά πτέρυγα, αλλά και ως σέντερ φορ. Οι εμφανίσεις του στη Λεχ Πόζναν συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον συλλόγων από Ισπανία, Τουρκία (Φενέρ, Μπεσίκτας, Τράμπζονσπορ), Γαλλία και Ελλάδα.

Εντυπωσιακές ντρίπλες και ενέργειες

Ποιά είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει; Για Νορβηγός ποδοσφαιριστής που είναι περισσότερο γνωστή για τη φυσική τους κατάσταση, τη δύναμη και την ταχύτητα διακρίνεται περισσότερο για την τεχνική του. Του αρέσουν οι εντυπωσιακές ντρίμπλες και οι φαντεζί ατομικές ενέργειες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες, οπότε γαλουχήθηκε με το αργεντίνικο ταπεραμέντο. Για τα δεδομένα του πολωνικού ποδοσφαίρου τον λες και μάγο, ο οποίος μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες, αλλά και να τον δούμε σε θέση σέντερ φορ.

Ακολουθεί το στυλ παιχνιδιού του Νεϊμάρ. Φυσικά, από την άποψη, ότι προσπαθεί να μιμηθεί τις ντρίπλες του Βραζιλιάνου. Ερωτηματικό βέβαια στην περίπτωσή του αποτελούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.