Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά στέκια, καθώς η ΑΕΚ τού Μάριου Ηλιόπουλου φαίνεται ότι θέλει να τρυπήσει το ταβάνι των φιλοδοξιών της από την πρώτη μεταγραφική περίοδο.

Τι αναφέρει αυτή η πληροφορία, αυτό το σενάριο που υπάρχει; Ότι οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν στη λίστα τους έναν εξαιρετικό επιθετικό από τη Τσέλσι, προκειμένου να ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης τους!

Γιατί μπορεί στην ομάδα να υπάρχει ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά στο ρόστερ δεν βρίσκονται πια ούτε ο Πόνσε αλλά ούτε και οι Αραούχο-Φαν Φέερτ. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένας ακόμα επιθετικός τοπ επιπέδου.

Ακριβώς τέτοια είναι η περίπτωση του Νταβίντ Φοφανά, της Τσέλσι, που στα 21 του χρόνια έχει market value στα 12 εκατ. ευρώ. Η αγγλική ομάδα τον είχε αγοράσει τον Γενάρη τού 2023 από τη Μόλντε με 12 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής έχει δοθεί δανεικός στην Ουνιόν Βερολίνου και την Μπέρνλι - Στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου με τη φανέλα της Μπέρνλι πέτυχε 4 γκολ και 1 ασίστ στην Premier League.

Προφανώς η Τσέλσι είχε επενδύσει πάνω στον διεθνή επιθετικό με την Ακτή Ελεφαντοστού και δεν σκοπεύει να τον χαρίσει αν βρεθεί κλαμπ που θα επιδιώξει να τον αγοράσει. Αλλά, προφανώς, στην Ένωση σκέφτονται τον δανεισμό και όχι την αγορά του.

O Φοφανά είναι ψηλό και γερό παιδί, θυμίζει πολύ σε σωματότυπο και κίνηση τον Λιβάι Γκαρσία, είναι καλός τακτικά και φυσικά μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά σε αυτό που θέλει να παίξει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, για να μας δώσει έξτρα πληροφορίες.

"Ήρθε στην Τσέλσι με τεράστιο potential από τη Μόλντε, αλλά στην Τσέλσι δεν τον πίστεψαν πολύ. Τον εδωσαν στην Μπέρνλι, αλλά κι εκεί δεν ήταν και πιο εύκολη ομάδα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε: "Αν θέλει να τον δώσει δανεικό, γιατί να τον δωσει στην ΑΕΚ και όχι σε ομάδα της Αγγλίας; Για παράδειγμα στη Λέστερ. Έχει και νέο προπονητή, η Τσέλσι, μπορεί να αξιολογήσει ότι τον θέλει στο τέλος".

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για τον Φοφανά;

"Θεωρείται και είναι εξελίξιμος αλλά θα πρέπει να το δείξει κιόλας. Στην Τσέλσι δεν πήρε ευκαιρίες. Αλλά θεωρώ ότι στην Αγγλία θα μείνει, δεν ξέρω αν θα είναι στην Τσέλσι αλλά στην Αγγλία. Εκτός αν φύγει ξανά για καμία Γερμανία με πώληση. Αν έρθει στην Ελλάδα θεωρώ ότι θα είναι δύο βήματα πίσω για την καριέρα του".