To πρώτο φιλικό του παιχνίδι στην Ολλανδία έδωσε την Τετάρτη (24/7) ο Άρης, χάνοντας με 2-1 από την Άλκμααρ.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα των παικτών του Άκη Μάντζιου ήταν καλή ενάντια στους πολύ πιο έτοιμους αντιπάλους τους, με τον Έλληνα τεχνικό να κάνει, φυσικά, και αρκετές αλλαγές στο β’ ημίχρονο.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ ο Ζαμόρα κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Σαβέριο νικήθηκε από τον Βέρχουλστ στην εκτέλεση.

Στο 12’ ο Φετφατζίδης έπιασε ένα καλό σουτ κι έφυγε λίγο άουτ η μπάλα, με τον Βέρχουλστ δύο λεπτά αργότερα να εξουδετερώνει το δυνατό σουτ του Ζαμόρα σε αντεπίθεση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΖ άνοιξε το σκορ στο 21’ με κοντινό σουτ του Μπουρμέστερ, για να ισοφαρίσει ο Ζαμόρα στο 29’, επίσης από κοντά, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Μοντόγια.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε αρκετά ο ρυθμός και οι Ολλανδοί πήραν τη φιλική νίκη χάρη στην κεφαλιά του Πενέτρα στο 67’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπάζοερ, με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν το 2-2, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Πάβιτσιτς στο 71’ έκανε την κεφαλιά και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βιρτζίνιο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της Άλκμααρ έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Παναγίδη.

Τέλος, στο 89’ λίγο έλειψε να γίνει το 3-1, καθώς ο Κάσιους σημάδεψε το δοκάρι.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φατόρε, Βέλεθ (55’ Ρόουζ), Μπράμπετς, Φεράρι, Ζουλ (68’ Πάβιτσιτς), Μοντόγια (90'+ Μεμέτογλου), Μανού Γκαρθία (55’ Πάρντο), Φετφατζίδης (55’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο (55’ Παναγίδης), Ζαμόρα (75’ Μορόν)

ΑΛΚΜΑΑΡ: Βέρχουλστ (66’ Βιρτζίνιο), Πενέτρα, Πάροτ (46’ Ζέφουϊκ), Μπέλιτς (58’ Μαϊκούμα), Αντάι (74’ Ιμπραΐμ), Πόκου, Ντέκερ, Σούτεν (42’ Μπόργκαρτ), Μπάζοερ, Μπουρμέστερ, Κάσιους. Έπαιξαν και οι: Σαντίκ, Μπρεντερόντε, Κόπμαϊνερς.