Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι οπαδοί τού Παναθηναϊκού με τη μετακίνηση του Τετέ στο Τριφύλλι, καθώς ο 24χρονός άσος εκτός απροόπτου είναι, λογικά, η καλύτερη μεταγραφή που θα κάνουν οι Πράσινοι το φετινό καλοκαίρι.

Διεθνής με όλα τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας τής Βραζιλίας μέχρι και την U23, ο Τετέ είναι ένας εξαιρετικός εξτρέμ που ήδη στην καριέρα του έχουν πληρωθεί κοντά στα 20 εκατ. ευρώ ως transfer fees.

Αγωνίζεται τόσο δεξιά όσο και αριστερά στα άκρα τής επίθεσης, αλλά και πίσω από τον επιθετικό, αν και η καλή του θέση είναι εκείνη του δεξιού εξτρέμ που, ως αριστεροπόδαρος, παίζει με ανάποδο πόδι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κύρκο, που αναλύει αγώνες στην Τουρκία και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο εκεί, προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τον Τετέ και να εμπλουτίσουμε περαιτέρω το ρεπορτάζ.

"Γρήγορος, ντριπλαδόρος με ανάποδο πόδι - Δεν το συζητάμε για Παλάσιος - Ταιριάζει στα σχέδια Αλόνσο"

"Εξαιρετική περίπτωση, πολύ καλός παίκτης. Θα αναβαθμίσει τα εξτρέμ του Παναθηναϊκού, έχει πολύ καλό αριστερό πόδι. Γρήγορος, ντριπλαδορος κ.λπ. παίζει με ανάποδο πόδι", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο καλός συνάδελφος.

Μπαίνει προς συζήτηση αν είναι καλύτερος από τον Παλάσιος;

"Δεν συζητάμε αν είναι καλύτερος, όχι. Μόνο τα 15 εκατ. που είχε δώσει η Σαχτάρ πριν από 5 χρόνια, όταν ήταν ακόμα 19 ετών ο Τετέ, για να τον φέρει στην Ευρώπη τα λένε όλα".

Μπορεί να τον αναδείξει ο Παναθηναϊκός;

"Αυτό που προσπαθεί να παίξει ο Αλόνσο, ταιριάζει να έχει έναν παίκτη όπως ο Τετέ. Με δύο εξτρέμ που κινούνται στον χώρο, γρήγορους, με μετάβαση, απέναντι σε κλειστές άμυνες. Έχει και ντρίπλα, είναι πολύ καλός".

"Αυτό είναι το ζουμί για ΠΑΟ - Ελάχιστα χρήματα - Θα ήταν διαφορετικό αν..."

Περίμενες να δεις τον Τετέ στην Ελλάδα;

"Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι εκμεταλλεύτηκε μια συγκυρία, γιατί η Γαλατασαράι τον είχε πάρει με ελάχιστα χρήματα από τη Σαχτάρ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Με δεδομένο ότι έχει λύσεις στο ρόστερ της, τον έδωσε με περίπου 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό - Θα ήταν διαφορετικό αν τον είχε αγοράσει ακριβά. Αυτό είναι όλο το ζουμί".

Πώς να κλείσουμε το θέμα του Τετέ;

"Να μαζέψουμε λίγο ο,τι είπαμε: α) Ταιριάζει στο παιχνίδι του Αλόνσο, β) Θα δώσει ποιοτική αναβάθμιση στα εξτρέμ, γ) Κινήθηκε έξυπνα ο Παναθηναϊκός γιατί η Γαλατασαράι τον είχε πάρει με ελάχιστα χρήματα για την αξία του και, άρα, τώρα που τον πούλησε στον Παναθηναϊκό έβγαλε και κάποια".