Ο πολυτιμότερος παίκτης ΑΕΚ στην αναμέτρηση με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες ήταν ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ο οποίος αναδείχτηκε MVP σε ψηφοφορία από τον κόσμο και δικαίως, αφού η εικόνα του ήταν εξαιρετική και άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. Έτσι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα, εξαιτίας του αποτελέσματος, αδικούνται και άλλοι ποδοσφαιριστές που έδειξαν πολύ θετικά στοιχεία στο παιχνίδι. Γιατί όταν ένα ματς είναι στο 4-0 στο 52' και ολοκληρώνεται με 4-3 τότε άπαντες ψάχνουν να βρούνε περισσότερο τους φταίχτες μιας νίκης που μοιάζει με ήττα, παρά να ξεχωρίσουν τους διακριθέντες.

Το άδικο όμως δεν το θέλει ούτε ο Θεός, αλλά ούτε και διάολος, που λέει μια λαϊκή ρήση, γι'αυτό και ξεχωρίσαμε τέσσερις παίκτες που πραγματικά ήταν το κάτι άλλο στο πρώτο παιχνίδι της Ένωσης για τον β'προκριματό γύρο του UEFA Conference League.

Κάηκε από Βίντα-Μουκουντί και υπερβολική σιγουριά

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τερματοφύλακα τον Θωμά Στρακόσια, ο οποίος παρότι έπαιξε μόνο σε ένα φιλικό, αυτό με την Ομόνοια στην Κύπρο, εμφανίστηκε σταθερότερος από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα από την Ανδόρα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε να βγάλει μέχρι και ασίστ στον Γκαρσία στο 2-0, με βαθιά μπαλιά από την περιοχή, δείγμα του πόσο καλός είναι με τη μπάλα στα πόδια. Στο 47' όμως απειλήθηκε και εκεί έδειξε τον βαθμό της ετοιμότητάς του, όταν νίκησε σε τετ α τετ τον Λόπεθ. Στο 58' εξουδετέρωσε ένα επικίνδυνο σουτ του Ντομίνγκες, λόγω της σταθερότητας και της πολύ καλής του τοποθέτησης.

Στο 65' ο Βίντα πήγε να του γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι, σε μία ανύποπτη φάση που ήταν εκτός εστίας και τον κρέμασε, δίνοντας την ευκαιρία στη φιλοξενούμενη ομάδα να κάνει την αντεπίθεσή της. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση που έχει με τη μπάλα στα πόδια του στοίχισε στο 78', όταν έχασε τον έλεγχο της μπάλας με αποτέλεσμα πάνω στην προσπάθεια του Αντρέου να την κερδίσει, ο τελευταίος κέρδισε πέναλτι. Φυσικά αν υπήρχε VAR, ο διαιτητής θα έβλεπε, ότι ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας της ΑΕΚ πήγε πρώτος πάνω στη μπάλα και απομάκρυνε και απλά ο αντίπαλός του πέφτει πάνω του. Στην αρχή της φάσης όμως υπάρχει σίγουρα λάθος του γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων».Αν υπήρχε VAR ξέρετε τί θα λεγόταν τώρα; Πόσο μάγκας ήταν ο Στρακόσια που έχασε το κοντρόλ αλλά διόρθωσε το σφάλμα του. Στο 4-3 ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έμεινε εκτεθειμένος από την άμυνά του και τον Μουκουντί που έδωσε... ασίστ στον Μαρτίνεθ.

Μηχανάκι ο Κοϊτά

Αδικημένος ήταν και ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 64' αντί του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Μια πρώτη γεύση από τον Μαυριτανό, πρώην άσο της Σιντ Τρούιντεν, είχαμε πάρει επίσης στο ματς με την Ομόνοια. Εκεί έδειξε να ψάχνει να βρει τα πατήματά του, ήταν όμως μέσα στις φάσεις, πατούσε περιοχή και προσπαθούσε να πιέσει ψηλά για να εκβιάσει το λάθος στην άμυνα.

Με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες ο 25χρονος εξτρέμ έδειξε ακόμα περισσότερα θετικά στοιχεία, αποδεικνύοντας πως είναι ένα μηχανάκι στο κομμάτι της δημιουργίας όσον αφορά την εκρηκτική ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι. Γνωστός για τις πολύ καλές εκτελέσεις του σε στατικές φάσεις, ππήρε την πρωτοβουλία στο 68' να χτυπήσει ένα φάουλ από καλή θέση, αλλά έδωσε πολύ δύναμη και την έστειλε πολύ ψηλά. Στο 72' όμως είχε μια εξαιρετική στιγμή, όταν πήρε τη μπάλα από αριστερά, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του στερήθηκε τύχης, γιατί παρότι έσκασε στο χορτάρι, ο Μουνιόθ κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.

Ήθελε να δείξει στον Αλμέιδα

Αξιοπρόσεκτη ήταν και η παρουσία του Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Ελίασον. Έδειξε όρεξη και είχε μια τρομερή ευκαιρία στο 88', όταν συνέκλινε και σούταρε με δύναμη, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της ομάδας της Ανδόρας σε μία ακόμα δύσκολη επέμβαση. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είχε επιπλέον λόγους να θέλει να διακριθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αφού έχουν ακουστεί πολλά αυτό το καλοκαίρι, μέχρι ότι μπορεί να αποτελέσει έμψυχο αντάλλαγμα. Οπότε ήθελε να πείσει τον Αλμέιδα, ότι αξίζει να είναι στο ρόστερ της ομάδας.

Σπατάλησαν τις ενέργειες του Ελίασον

Τελευταίο αφήνουμε τον Νίκλας Ελίασον. Η αποκάλυψη που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μια μέρα πριν το ματς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες ήταν η είδηση των τελευταίων ημέρων. Η ΑΕΚ δούλευε πριν αναχωρήσει για Ολλανδία το νέο του συμβόλαιο, το οποίο και ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σουηδός, ο οποίος θα φορά τα κιτρινόμαυρα μέχρι το 2028, απολαμβάνοντας νέα δεδομένα όσον αφορά τις αποδοχές του.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ελίασον δεν φάνηκε ιδιαίτερα, όχι γιατί έδειξε αδιαφορία, αλλά επειδή το παιχνίδι παιζόταν κυρίως από αριστερά. Στο γκολ του Γκατσίνοβιτς έχει συμμετοχή καθώς η φάση ξεκινά από αυτόν, πριν η μπάλα καταλήξει στον Ρότα που έβγαλε την ασίστ. Επίσης έφτιαξε ευκαιρία για τον Λιούμπισιτς, αφού προηγουμένως ξεσήκωσε τον κόσμο με τις ντρίπλες του, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο μέρος που το παιχνίδι άλλαξε πλευρά, πήρε περισσότερες μπάλες στα πόδια του και δημιούργησε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 51' κουβάλησε μπάλα και έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Λιβάι, σέρβιρε από κόρνερ το γκολ του Μουκουντί για το 4-0 στο 52' και τρία λεπτά αργότερα έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Λιούμπισιτς που προτίμησε να πασάρει στον Ρότα, αντί να εκτελέσει με τη μία, ενώ είχε το περιθώριο. Με απλά λόγια δύο στις τρεις ενέργειες του Σουδού σπαταλήθηκαν από τους συμπαίκτες του.

Τα συμπεράσματα λοιπόν που εξήχθησαν από αυτούς τους τέσσερις παίκτες είναι θετικότατα, το αποτέλεσμα όμως επισκίασε την απόδοσή τους. Είναι σίγουρο όμως, ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει πράγματα