Στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία, ο Ματίας Αλμέιδα είχε πει μέσες-άκρες, μακάρι να μπορούσαν να έρθουν μαζί Έρικ Λαμέλα και Χοακίν Κορέα. Ο πρώτος ανακοινώθηκε, η περίπτωση του δεύτερου δουλεύεται, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των οικονομικών δεδομένων. Είναι όμως σίγουρο, ότι ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης έχει κάνει ψηστήρι στον συμπατριώτη του για τον φέρει στην Ελλάδα.

Στην Ίντερ μπορεί να μην υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν, τα μάτια όμως τον πήραν και πάλι σε φιλικό των «νερατζούρι». Δεν έπαιξε απλά στο φιλικό με τη Λας Πάλμας, αλλά ξεκίνησε βασικός στο 3-0 επί της ομάδας των Κανάριων Νήσων.

Ο Κορέα έπαιξε επιθετικό δίδυμο με τον Ταρεμί στο 3-5-2 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Σιμόνε Ιντσάγκι, αγωνίστηκε 63 λεπτά και αποκόμισε θετικά σχόλια από τους φίλους της Ίντερ.

Οι οπαδού της ιταλικής ομάδας τον αποθέωσαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την παρουσία του. Και το μυστήριο γύρω από την περίπτωσή του συνεχίζεται, με την ΑΕΚ να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσής του, όπως ενημερώνουν τα "κιτρινόμαυρα" ρεπορτάζ.