Ρόμαν Γιάρεμτσουκ: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του 28χρονου επιθετικού από τον Ολυμπιακό, με τον Ουκρανό να βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και μάλιστα είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο 4 ετών με τους Ερυθρόλευκους, με τον ίδιο μάλιστα στο παρελθόν να έχει πρωταγωνιστήσει σε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2022 στον αγώνα της Μπενφίκα με τον Άγιαξ για την φάση των 16 του Champions League ο Ουκρανός είχε μπει αλλαγή και είχε ισοφαρίσει σε 2-2 και αντί να πανηγυρίσει, σήκωσε τη φανέλα και από κάτω είχε το σήμα της Ουκρανίας σε μαύρο φόντο, αφιερώνοντας το τέρμα στους συμπατριώτες του που πολεμούσαν στη χώρα του μετά τη ρωσική εισβολή.

«Ξέρεις ότι είναι τόσο δύσκολο για μένα, αλλά είμαι επαγγελματίας. Πρέπει να παλέψω εδώ, να παλέψω στο γήπεδο. Οι φίλοι μου πολεμούν στην Ουκρανία, οι άνθρωποι μου πολεμούν στην Ουκρανία και εγώ πρέπει να πολεμήσω εδώ. Δεν μπορώ να αγωνιστώ εκεί, αλλά μπορώ να παλέψω εδώ στο γήπεδο. Κάνω ό,τι μπορώ» είχε πει ο Ρομαν Γιάρεμτσουκ.