Σύμφωνα με την έγκυρη βραζιλιάνικη "ΟGLOBO" η Μποταφόγκο θα περιμένει μέχρι την Παρασκευή την απάντηση του Παναθηναϊκού στην ομολογουμένως μεγάλη πρόταση που του κατέθεσε για την αγορά του Γιώργου Βαγιαννίδη. Η στήλη γνωρίζει για 4.350.000 στο τριφύλλι, 2.150.000 στην Ίντερ και 3.000.000 εγγυημένα στον άσο για συμβόλαιο 3,5 χρόνων!! 

Όπως πάντως διαρρέεται -σωστά- από το βραζιλιάνικο κλαμπ, υπάρχει μεγάλη απαισιοδοξία για το "ναι" του τριφυλιού. Κι αυτό αφού ο ιδιοκτήτης Γιάννης Αλαφούζος είναι απρόθυμος στο να συναινέσει στην πώληση του "Βάγια", ο οποίος ήταν αυτός που τον έφερε πίσω στον Παναθηναϊκό! Μάλιστα ήταν να πάει στην ΑΕΚ ο Βαγιαννίδης, με τον "Μίστερ Σκάι" να τηλεφωνεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη και να του ζητάει να αποσυρθεί, διαφορετικά θα το θεωρούσε "εχθρική πράξη". Και όντως ο τότε ιδιοκτήτης της Ένωσης το είχε σεβαστεί και κάπως έτσι ο Βαγιαννίδης ξαναφόρεσε τα πράσινα. 

Ο Αλαφούζος είναι αλήθεια πως όλο αυτό το διάστημα - από την προετοιμασία της ομάδας όταν ήρθε η πρώτη πρόταση - που η Μποταφόγκο προσπαθεί να κάνει δικό της τον Έλληνα ακραίο αμυντικό, ξεκινώντας από τα 3.200.000 ευρώ, έθετε κάθε φορά διάφορες αξιώσεις για να μην υπάρξει deal done! Κάποια στιγμή είχε ζητήσει να τον πληρώσει η Μποταφόγκο - όλο το ποσό - σε μετρητά. Τελικά συμβιβάστηκε με εξόφληση σε ένα χρόνο...

Όπως λένε στην Βραζιλία όλα τα έγραφα είναι έτοιμα για ανταλλαγή και τις υπογραφές, πριν ακόμη το πρώτο ματς με την Μπότεφ αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δίνει το "οκ". Η τελευταία... εξήγηση ήταν πως έπρεπε να περάσουν τα δυο ματς με την βουλγάρικη ομάδα και να έρθει η πρόκριση. Εξ ου και το ντεντ λαιν της Μποταφόγκο μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή την επομένη της ρεβάνς στην Φιλιππούπολη.

Κοντός ψαλμός αλληλούια βέβαια αφού η προθεσμία περνάει. Το εύλογο ερώτημα πάντως παραμένει τι θα γίνει αν ο Αλαφούζος απορρίψει την Μποταφόγκο, με δεδομένο πως ο Βαγιαννίδης έχει εκφράσει την επιθυμία του να τον παραχωρήσουν ( εκτός από τους Βραζιλιάνους είχε προτάσεις κι από τις Μπράγκα, Χοφενχαιμ, Τουλούζ και Ουντινέζε), δείχνοντας να είναι συνειδητή αυτή η απόφασή του, σε συνδυασμό με το ότι από τον Γενάρη θα μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρέσκειας του, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, χωρίς ο ΠΑΟ να πάρει ευρώ. Και σίγουρα θα είναι πολλοί οι μνηστήρες, εντός και εκτός συνόρων, σε αυτή την περίπτωση. Κατά συνέπεια αν ο Αλαφούζος απορρίψει την πρόταση της Μποταφόγκο η λογική λέει πως θα πρέπει να τον δελεάσει με ένα συμβόλαιο τύπου Μπάλντοκ , για να ανανεώσει...