Τη χρήση της Λεωφόρου ως έδρα της ανακοίνωσε η Athens Kallithea ενημερώνοντας τους οπαδούς για τα εισιτήρια διαρκείας. Μάλιστα η ομάδα που ανέβηκε στη Super League εξήγησε, ότι «σε ένδειξη σεβασμού οι θύρες 13-14 θα ανοίξουν μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Η Καλλιθέα θα χρησιμοποιεί το «Απόστολος Νικολαΐδης» όσο χρειαστεί μέχρι να επιστρέψει στη φυσική της έδρα, το «Γρηγόρης Λαμπράκης». Υπενθυμίζεται, ότι το «Ελ Πάσο», όπως αποκαλεί ο κόσμος του ποδοσφαίρου την έδρα της ομάδας δεν πληροί τις προϋποθέσεις και είναι ευθύνη του δήμου να κάνει τα απαραίτητα έργα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για μίσθωση του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης για τη σεζόν 2024/25.

Η AKFC θα ξεκινήσει τη σεζόν με δύο διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες κόντρα στον Λεβαδειακό την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 19:00 και με αντίπαλο τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 20:30, πριν δώσει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της εναντίον του Παναθηναϊκού την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 22:00.

Η AKFC αναγνωρίζει την ιστορικότητα και τη σημαντικότητα του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης. Σε μία συμβολική κίνηση ως ένδειξη σεβασμού, η AKFC και ο Παναθηναϊκός συμφώνησαν να κλείσουν τις Θύρες 13 και 14 για όλη τη σεζόν, με εξαίρεση την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων την 1η Σεπτεμβρίου.

Το γήπεδο χωρητικότητας 16.000 θεατών είναι το παλαιότερο εν ενεργεία γήπεδο στην Αθήνα. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην κεντρική αθηναϊκή συνοικία των Αμπελοκήπων και είναι εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μόλις 200 μέτρα από τον Σταθμό Αμπελόκηποι του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής 3.

Τις επόμενες ημέρες, η AKFC θα κυκλοφορήσει τα πακέτα εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2024/25 μέσω Ticketmaster.gr, προσβάσιμο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Η ιστορική έδρα της AKFC, το Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης, το οποίο είναι ιδιοκτησίας και υπό τη διαχείριση του Δήμου Καλλιθέας, δεν πληροί επί του παρόντος τις προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται από τους οικείους κανονισμούς. Μέχρι σήμερα, ο Δήμος δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις προκειμένου το γήπεδο να πληροί τις εν λόγω προδιαγραφές προνοώντας για την άνοδο της ομάδας στη Super League, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή μεταφορά της έδρας της ομάδας στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης.

Η Athens Kallithea FC θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη συνεργασία.

Επίθεση στον δήμαρχο Καλλιθέας

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοικητικοί ηγέτες της Athens Καλλιθέα, Τεντ και Πέτρος Φιλιππάκος κατά του Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στο «Ελ Πάσο» και η ομάδα θα χρησιμοποιεί ως έδρα το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αδελφών Φιλιππάκων:

Νωρίτερα σήμερα, η Athens Kallithea ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη μίσθωση του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης για τη σεζόν 2024/25.

Όπως αναφέρθηκε, η ιστορική έδρα της AKFC, το Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης, το οποίο είναι ιδιοκτησίας και υπό τη διαχείριση του Δήμου Καλλιθέας, δεν πληροί επί του παρόντος τις προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται από τους οικείους κανονισμούς. Μέχρι σήμερα, ο Δήμος δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις προκειμένου το γήπεδο να πληροί τις εν λόγω προδιαγραφές προνοώντας για την άνοδο της ομάδας στη Super League, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή μεταφορά της έδρας της ομάδας στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης.

Αν και είμαστε ευγνώμονες στον Παναθηναϊκό που μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα, την ίδια στιγμή είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με το γεγονός ότι δεν μπορούμε να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο και με την αδιαφορία που έχει επιδείξει ο Δήμος τους τελευταίους επτά μήνες, ειδικά από τότε που ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Κώστας Ασκούνης.

Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, ο κ. Ασκούνης μας ενημέρωσε ότι η ομάδα και το γήπεδο δεν είναι προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι ήμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και φαβορί για την άνοδο. Παρόλο που ήμασταν αρκετά απογοητευμένοι και προβληματισμένοι, επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τη διπλωματική οδό, συνεχίζοντας με υπομονή για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας σχέσης μεταξύ μας με την πάροδο του χρόνου, με την πεποίθηση ότι θα πλησίαζε όλο και περισσότερο στην άνοδο και κάποια στιγμή ο Δήμαρχος θα ήταν υποχρεωμένος να αναλάβει δράση.

Στο ενδιάμεσο, η ομάδα πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει κάποιες από τις απαιτούμενες εργασίες στο γήπεδο. Για να είμαστε σαφείς, η θέση μας είναι ότι ο Δήμος, έχοντας την ιδιοκτησία του γηπέδου, θα έπρεπε να αναλάβει πλήρως το κόστος αυτό, Ωστόσο, ενόψει της μεγάλης πιθανότητας να αγωνιζόμαστε στη Super League, δεν μπορούσαμε απλά να περιμένουμε.

Ξεκινώντας από την περσινή σεζόν και μέχρι το φετινό καλοκαίρι, ο σύλλογος προσέλαβε έναν αρχιτεκτονικό σύμβουλο, εκπόνησε σχέδια για όλους τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, πραγματοποίησε διάφορες απαιτούμενες μελέτες, εγκατέστησε συστήματα πυρασφάλειας για την κεντρική κερκίδα, και αγόρασε νέα φώτα για το γήπεδο. Συνολικά, ο σύλλογος δαπάνησε περίπου 206.000 € για αυτές τις εργασίες. Έχουμε συνηθίσει να αναλαμβάνουμε παρόμοιες ευθύνες. Επί τρεις σεζόν, επενδύσαμε χρήματα επιπέδου Super League σε μία ομάδα της Super League 2, επειδή είχαμε ένα όραμα, και εκτελέσαμε αυτό το όραμα χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη.

Ο Δήμος, βλέποντας την ομάδα να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση επί επτά μήνες από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο και να κατακτά την άνοδο με το γήπεδό μας γεμάτο φιλάθλους, δεν έκανε τίποτα. Τη χρονική περίοδο που προηγήθηκε της ανόδου, δεν είχε σχεδόν καμία αλληλεπίδραση μαζί μας. Μετά την κατάκτηση της ανόδου, υπήρξαν συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με αόριστες και παραπλανητικές κουβέντες που, τελικά, ισοδυναμούν με κενές υποσχέσεις υποστήριξης. Μέχρι σήμερα, ο Δήμος δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για το γήπεδο και αυτό είναι αδιάψευστο.

Τον Ιούλιο, έγινε σαφές ότι αναμενόταν από εμάς να αναλάβουμε πλήρως το οικονομικό βάρος των απαιτούμενων εργασιών που εκτιμάται ότι ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600.000 ευρώ, για ένα στάδιο που δεν μας ανήκει, με αντάλλαγμα μία τετραετή μίσθωση. Ακόμη, όμως, κι αν πληρώναμε, ήταν απίθανο το γήπεδο να ήταν έτοιμο για την έναρξη της σεζόν. Σε εκείνο το σημείο, αρχίσαμε να εξετάζουμε τις επιλογές μας για να παίξουμε σε άλλο γήπεδο.

Σε απάντηση, ο κ. Ασκούνης είχε πρόσφατα το θράσος να δυσφημήσει την ομάδα μας σε πολίτες και φιλάθλους προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες του, κάτι που είναι ντροπιαστικό.

Γενικότερα, είναι αξιοσημείωτη η έλλειψη σεβασμού για τα εκατομμύρια ευρώ που έχουμε επενδύσει και την επίπονη δουλειά που έχουμε κάνει για να δώσουμε νέα πνοή στον σύλλογο και να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, καθώς και η έλλειψη σεβασμού για εμάς ατομικά, με έναν τόνο ότι δεν είμαστε Έλληνες, αλλά ξένοι.

Εκτός από την τεράστια επένδυσή μας σε αυτόν τον σύλλογο, έχουμε προσφέρει κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που πρέπει να αναγνωριστούν και να εκτιμηθούν. Έχουμε δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου προβολή της Καλλιθέας σε όλο τον κόσμο. Οι αγώνες μας έχουν προσελκύσει τουρισμό και έχουν φέρει νέα έσοδα στην τοπική οικονομία. Η επιστροφή των τοπικών φιλάθλων στο γήπεδο συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος υπερηφάνειας των πολιτών και της κοινότητας. Δείχνουμε σταθερά σεβασμό στην ιστορία, διατηρώντας ζωντανές τις τοπικές παρακαταθήκες και φέρνοντας κοντά διαφορετικές γενιές.

Ως εκ τούτου, μία πιο διορατική προσέγγιση στο εν λόγω ζήτημα θα ήταν ότι ο Δήμος πρέπει να επενδύσει στο γήπεδο, όχι επειδή το απαιτούν οι οικείοι κανονισμοί, αλλά επειδή το γήπεδο είναι η έδρα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που αποτελεί δημόσιο αγαθό.

Επιπλέον, και ακόμα πιο σημαντικό, αυτό θέλει ο κόσμος.

Για να είμαστε δίκαιοι, το Γήπεδο Γρηγόρης Λαμπράκης θα έπρεπε να είχε βελτιωθεί σταδιακά εδώ και χρόνια. Αλλά, όταν ανέλαβε ο κ. Ασκούνης τον Ιανουάριο, υπήρχε ξεκάθαρη ανάγκη και η ευκαιρία να αρχίσουν οι εργασίες ενόψει της επιστροφής μας στην πρώτη κατηγορία, και το αγνόησε. Ο κ. Ασκούνης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες και να παραδεχτεί αυτό το γεγονός. Αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο για δράση.

Θα παραμείνουμε στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης μέχρι ο Δήμος να αναλάβει πλήρως την οικονομική ευθύνη για το Γήπεδο Γρηγόρης Λαμπράκης. Εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις απαιτούμενες εργασίες, αλλά εφεξής ο Δήμος θα πρέπει να καλύπτει τα έξοδα. Ως χειροπιαστό παράδειγμα, ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει με τον αρχιτεκτονικό σύμβουλό μας, να πληρώσει το μικρό ποσό της προκαταβολής του και να εφαρμόσει τα σχέδιά του για το εσωτερικό της κερκίδας. Ο Δήμος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην πρόθεσή του να αναλάβει κάποιες εργασίες στο εσωτερικό και να εγκαταστήσει κάμερες, αλλά έχει υποτιμηθεί το κόστος των εν λόγω εργασιών, και, σε κάθε περίπτωση, είναι μία μηδαμινή συμβολή σε ένα μεγάλο πρότζεκτ. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να τους πιέσει να αναλάβουν δράση.

Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, ενθαρρύνουμε όλους να μας ακολουθήσουν στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης". Έχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή και μια συναρπαστική ομάδα με τεράστια όρεξη και δυναμική για τη φετινή σεζόν, και όχι μόνο. Για να αξιοποιήσουμε, όμως, αυτές τις δυνατότητες, χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας που θα είναι ο 12ος παίκτης. Η παρουσία σας είναι θεμελιώδης για την προσπάθειά μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τα εισιτήρια διαρκείας 2024/25 θα είναι σύντομα διαθέσιμα.