Σε αναζήτηση παίκτη που θα ενισχύσει τα άκρα τής επίθεσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, όσο δεν προχωράει το θέμα τής παραμονής τού Ντάνιελ Ποντένσε στο Λιμάνι, καθώς οι Πειραιώτες ανανέωσαν ήδη με τον Γιώργο Μασούρα αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρειάζεται κι άλλες λύσεις στα χέρια του.

Με αποτέλεσμα να έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Γιουσούφ Σαρί, διεθνή Τούρκου εξτρέμ που έχει συμβόλαιο με την Αδάνα μέχρι το 2025, αλλά δεν θα ήταν αρνητικός να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Είναι 25 ετών, με θητεία σε Μαρσέιγ, Τράμπζονσπορ και Ρίζεσπορ πριν από την Αδάνα, και μπορεί να παίξει τόσο δεξιά και αριστερά στα πλάγια (είναι αριστεροπόδαρος), αλλά κατά συνθήκη και στην κορυφή τής επίθεσης ή ως δεύτερος επιθετικός.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, expert τού ποδοσφαίρου στην Τουρκία, για να συλλέξουμε πληροφορίες που θα ανανεώσουν το ρεπορτάζ γύρω από τον Σαρί.

"Για αυτό δεν έκανε καλό κλείσιμο στη σεζόν - Δεξιά με αριστερό πόδι - Καμία σχέση με Ονιεκούρου"

Δημήτρη, ποια είναι η άποψή του για τον εξτρέμ της Αδάνα;

"Πολύ καλή περίπτωση, αν και δεν έκανε καλό κλείσιμο σεζόν γιατί είχε τραυματισμούς. Είναι πολύ ποιοτικός, τον προηγούμενο 1,5 χρόνο έδειξε ότι είναι γρήγορος και αποδοτικός: Κινείται από δεξιά και συγκλίνει με το αριστερό, κοφτές ντρίμπλες, σουτάρει καλά με το αριστερό, κινητικός και γρήγορος".

Είναι στο στιλ του Ονιεκούρου;

"Δεν έχει σχέση με τον Ονιεκούρου που ήθελε χώρο για να παίξει. Ο Σαρί παίζει σε κλειστό χώρο, ενώ τον ήθελε και η Γαλατά και η Φενέρ".

"3-4 εκατ. η Αστάνα για πώληση - Δεν είναι Μασούρας - Θυμίζει Ποντενσε"

Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για να μείνει ελεύθερος;

"Αν μπει σε πλειστηριασμό με Φενέρ και Γαλατά, δεν έχει νόημα. Σε διαφορετικη περίπτωση θεωρώ ότι θα ζητήσει 3-4 εκατ. ευρώ η Αδάνα".

Σε σχέση με τους εξτρέμ που έχει ήδη ο Ολυμπιακός;

"Δεν ξέρω για την προσαρμογή του, αλλά ποιοτικά έχει διαφορετικά στοιχεία από Μασούρα για παράδειγμα, δεν κάνει αυτές καλύψεις γιατί είναι άλλο στιλ παίκτη. Καλή επιστροφή έχει, κίνηση στον χώρο, κοφτή ντρίπλα, συγκλίνει και είναι σε καλή ηλικία. Θυμίζει λίγο τον Ποντένσε, αλλά όχι με την ποιότητα του Πορτογάλου".