ΠΑΟΚ: Όχι απλά… ζωντανός, αλλά φαβορί για την πρόκριση επιστρέφει από τη Σουηδία ο Δικέφαλος του Βορρά που αν και παρουσιάστηκε πολύ μέτριος, βγάζοντας στον… αφρό τα ζητήματά του, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία κόντρα στη Μάλμε και να έχει την κατάσταση στα χέρια του στη ρεβάνς. Οι Σκανδιναβοί φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με τη Μπόρατς που βρήκαν απέναντί τους οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, μιας και έδειξαν μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, όμως και από την πλευρά τους οι πρωταθλητές εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.

Το μεγάλο… καμπανάκι που χτύπησε στο Μάλμε και ακούστηκε μέχρι την Τούμπα δεν ήταν άλλο από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην άμυνα. Κεντζιόρα και Κουλιεράκης έδειξαν να μην «δένουν» ομαδικά, με τους επιθετικούς των γηπεδούχων να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, ενώ τα δύο ίδια γκολ, μετά από κόρνερ δείχνουν και την έλλειψη πνευματικής συγκέντρωσης,  κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει από παίκτες του Λουτσέσκου. Πάντως σε ατομικό επίπεδο ο Έλληνας στόπερ ήταν σαφώς καλύτερος από τον συμπαίκτη του, δίνοντας λύσεις αρκετές φορές, κάτι που οφείλουμε να του το πιστώσουμε.

Την ίδια στιγμή και επιθετικά ο ΠΑΟΚ έδειξε τα ίδια ζητήματα με την περσινή χρονιά, μιας και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Τόμας πρόκειται για έναν παίκτη που δίνει πάρα πολλά πράγματα στο ματς, όμως δεν έχει το εύκολο γκολ. Αυτό φάνηκε και στη Σουηδία, με τον Ισπανό να σπαταλά ευκαιρίες, όμως να κερδίζει μάχες και να βοηθάει τους συμπαίκτες του. Βέβαια σε αντίθεση με το πρόβλημα στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη στη… φαρέτρα του παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της επίθεσης, με τον Τισουντάλι να παίρνει χρόνο, αλλά να μην μπορεί να δείξει κάτι ιδιαίτερο, ενώ περιμένουμε το ντεμπούτο του Τσάλοφ, κάτι που πιθανώς να γίνει στο ματς της Τούμπας.

Αυτό που πρέπει βέβαια να κρατήσουμε είναι το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του Βορρά από το ξεκίνημα της χρονιάς δείχνει να έχει σαν βαρύ… πυροβολικό τις στημένες φάσεις, με τον Ντεσπόντοφ να δίνει ακόμα μια ασίστ μετά από εκτέλεση κόρνερ, κάτι που έγινε και στα ματς με τη Μπότεφ και σίγουρα θα δώσει πολλές λύσεις μέσα στη σεζόν. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟΚ ακόμα και σε ένα ματς που δεν είναι έτοιμος, κόντρα σε μια ομάδα η οποία είναι σαφώς πιο έτοιμη και που βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές κατάφερε να φύγει αλώβητος. Οι παίκτες του Λουτέσκου δέχθηκαν πίεση στην αρχή και των δύο ημιχρόνων, όμως ηρέμησαν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια κάτι που δείχνει τη δουλειά που έχει γίνει και πως σίγουρα πρόκειται για έργο του Ρουμάνου τεχνικού.

Πλέον ο ΠΑΟΚ πάει για έναν ακόμα… τελικό στην Τούμπα, μέχρι τον επόμενο έχοντας την κατάσταση στα χέρια του. Η μια εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι τη ρεβάνς, αλλά και η καλύτερη ενσωμάτωση των νέων παικτών θα δώσουν στους παίκτες του Δικεφάλου να εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι και να είναι αυτοί που θα προκριθούν στα play off των προκριματικών του Champions League. Πάντως αυτό που ξέρει καλά και ο ίδιος ο Λουτέσκου, αλλά σίγουρα και ο Ιβάν Σαββίδης είναι πως η χρονιά δεν μπορεί να βγει και να έχει επιτυχία, αν δεν έρθει και ένας… Τσάλοφ στην άμυνα, αλλά παράλληλα ένας κεντρικός μέσος που να… δαγκώνει. Μεϊτέ και Ντρκούσιτς δείχνουν να είναι οι ιδανικές λύσεις που έχει… κυκλώσει ο Λουτσέσκου, αλλά επειδή έχουμε δει αρκετές ανατροπές περιμένουμε τις οριστικές εξελίξεις.