Σε ρυθμούς Φώτη Ιωαννίδη συνεχίζει να κινείται το ρεπορτάζ τής Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αν και είναι σαφές ότι οι Πράσινοι δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον διεθνή Έλληνα επιθετικό - Εκτός κι αν σκάσει στο τραπέζι κάποια εξωπραγματική πρόταση.

Οι Πορτογάλοι έχουν φτάσει πολλές φορές στην πόρτα τού Τριφυλλιού για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του παίκτη, όπως νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι το είχε κάνει και η Μπολόνια, αλλά δεν έχουν καταφέρει να ψήσουν τον Γιάννη Αλαφούζο. Η τελευταία τους πρόταση ήταν 20 εκατ. ευρώ net λεφτα, συν 5 εκατ. ευρώ σε μπόνους. Αλλά με αυτό το ποσό ο Φώτης δεν φεύγει.

Αν η πρόταση μετατραπεί σε 25 εκατ. net (και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού σε μετρητά άμεσα!) και εφικτά/ρεαλιστικά μπόνους ύψους 5 εκατ. ευρώ, τότε η κουβέντα μπορεί να αλλάξει. Να γίνει, δηλαδή, μια εξωπραγματική πώληση από τους Πράσινους και τίποτα λιγότερο.

ΑΝΤΙ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Αν τελικά προχωρήσει η πώληση του Ιωαννίδη στη Σπόρτινγκ (για να είμαστε ακριβείς και ο Φώτης δεν καίγεται για τους Πορτογάλους, τουλάχιστον όπως καιγόταν για την Μπολόνια!), ο Παναθηναϊκός θα έχει λίγο χρόνο για να βρει έναν αντικαταστάτη επιπέδου. Ειδικά από τη στιγμή που φεύγει και ο Σπόραρ, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει πώληση Ιωαννίδη φέτος το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο κλαμπ και φέτος το καλοκαίρι έχει αποδείξει ότι έχει επιστρέψει στις μεγάλες αγορές, εκείνες που χρειάζονται πολλά χρήματα για να πραγματοποιηθούν. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν μάνατζερ που θέτουν στα υπόψιν τού Παναθηναϊκού διάφορες περιπτώσεις με πολύ ενδιαφέρον.

ΑΝΤΙ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/1: Όπως, για παράδειγμα, είναι ο Μπεν Γεντέρ που είναι ελεύθερος και έχει προταθεί και στον Ολυμπιακό, αλλά έχει εντελώς διαφορετικό στιλ από εκείνο του Φώτη. Ελεύθερος που έχει τεθεί στα υπόψιν τού Παναθηναϊκού είναι και ο Αντονί Μαρσιάλ, που έχει θητεία σε Λιόν, Σεβίλλη, Μονακό και Μαν. Γιουνάιτεντ, και υπάρχει μάνατζερ που έχει ενημερώσει τους Πράσινους ότι μπορεί να τον φέρει στην Ελλάδα αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Δύσκολο θα πούμε εμείς, ειδικά αν δεν πιάσουν τέλη Αυγούστου...

Θα γράψουμε πάντως και μια ρεαλιστική και σούπερ αξιόλογη περίπτωση που υπάρχει στη λίστα του Παναθηναϊκού (δηλαδή όχι περιπτώσεις τύπου Τζόναθαν Μπούρκαρντ και Έβαν Γκεσάντ, που δεν είναι καθόλου εύκολο να έρθουν): Τον Μπόγιαν Μιόφσκι, της Αμπερντίν, που έχει market value στα 4 εκατ. ευρώ, είναι 25 ετών, με φοβερή τεχνική για τη θέση και φουλ κοντρολαρισμένος με την μπάλα στα πόδια, στο ύψος περίπου του Ιωαννίδη αλλά πιο ελαφρύς.

Η ομάδα του τον είχε αποκτήσει με 650.000 ευρώ και δεν έχει πουλήσει ποτέ πάνω από 5 εκατ. ευρώ ποδοσφαιριστή της - Η δεύτερη πιο ακριβή πώλησή της ήταν του διεθνή Σκοτσέζου στόπερ Σκοτ ΜακΚένα με 3,7 εκατ. ευρώ στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Με τη φανέλα τής Αμπερντίν έχει πιστωθεί 44 γκολ και 7 ασίστ σε 97 ματς την τελευταία διετία και, φυσικά, έχει φτάσει η ώρα για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Θα είναι στον Παναθηναϊκό ή αλλού, μένει να φανεί.

ΣΙΝΑ: Μια και είμαστε στην πορτογαλική αγορά για το ενδιαφέρον τής Σπόρτινγκ προς τον Φώτη Ιωαννίδη, να πούμε κάτι ακόμα για τον Ολυμπιακό και τον Άντζελο Σίνα που έδωσε δανεικό στη Ρίο Άβε; Ο 20χρονος άσος τα είχε πάει εξαιρετικά με την Κ19 των Πειραιωτών στο Youth League και είχε παρθεί η απόφαση για να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Αλλά η παραμονή τού Τζολάκη για να είναι βασικός από τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό, "έκοψε" την προώθηση του Σίνα στην πρώτη ομάδα.

Γιατί δεν γίνεται κλαμπ με τις απαιτήσεις πρωταθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη πια που έχει ο Ολυμπιακός, να έχει δύο κίπερ ηλικίας 21 (-Τζολάκης) και 20 (-Σίνα) στην τριάδα των τερματοφυλάκων. Για αυτό αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες ο Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να προσδώσει εμπειρία μαζί με τον Τζολάκη κάτω από το γκολπόστ...