Το όνομα του Άαρον Μπουπένζα βρίσκεται στο ρεπορτάζ τής ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα, ως μια λύση που μπορεί να δώσει στην επιθετική γραμμή τής Ένωσης στοιχεία που δεν έχει τώρα στο παιχνίδι της.  

Ο διεθνής Γκαμπονέζος επιθετικός, που στις 8 Αυγούστου έμεινε ελεύθερος από την ομάδα στην οποία έπαιζε στο MLS, τη Σινσινάτι, έχει μεγάλη θητεία στο γαλλικό ποδόσφαιρο αλλά τα τελευταία χρόνια οι επιλογές του δεν ήταν πολύ καλές.

Στην Ευρώπη ήρθε το καλοκαίρι τού 2016 για τη δεύτερη ομάδα της Μπορντό, έπαιξε και στην πρώτη ομάδα της όπως και (μεταξύ άλλων) στην Αζαξιό στη Γαλλία. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Τουρκία το 2020, στη Χατάισπορ, με την οποία είχε εξαιρετική παρουσία, αλλά την εξαργύρωσε με μεταγραφή στην Αλ Αραμπί και στη συνέχεια στην Αλ Σαμπάμ, πριν φύγει το καλοκαίρι του 2023 για τις ΗΠΑ.

Συνολικά έχουν πληρωθεί για εκείνον περίπου 18 εκατ. ευρώ για transfer fees (τα 6,5 από τα οποία το περασμένο καλοκαίρι από την Σινσινάτι που, φέτος, τον άφησε ελεύθερο!), η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 8,5 εκατ. ευρώ) και το γεγονός ότι είναι ελεύθερος κάνει πιο εύκολες τις επαφές μαζί του.

Έχει ταχύτητα και αριστερό πόδι-δυναμίτη, ενώ το στιλ του θυμίζει πολύ τον Λιβάι Γκαρσία τόσο αγωνιστικά όσο και ως κίνηση που μπορεί να κάνει και εκτός περιοχής. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στο MLS, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ και να το εμπλουτίσει με νέες πληροφορίες.

"Το βλέπει περισσότερο με το οικονομικό - Κλασσικός επιθετικός - Θυμίζει Λιβάι Γκαρσία"

"Δεν ξέρω για ποιον λόγο έδωσαν πέρσι 6,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν και φέτος τον άφησαν ελεύθερο. Ίσως για κάποιον εξωαγωνιστικό λόγο που δεν έχει διαρρεύσει, ενώ δεν αποκλείεται και ο ίδιος να ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: 

"Έχει καλή καριέρα σε Γαλλία και Τουρκία, με εμπειρίες κ.λπ. Ψάχνει να βρει καλά συμβόλαια, είναι και γαλλόφωνος, το βλέπει με το οικονομικό περισσότερο στην καριέρα του".

Ποιο είναι το στιλ του;

"Είναι επιθετικός κλασσικός, παίζει φουνταριστός αλλά μπορεί να βγει έξω δεξιά και αριστερά - Αλλά να το κάνει ως φόργουορντ και όχι ως εξτρέμ. Έχει ταχύτητα και γκολ, αλλά δεν ξεχωρίζει για κάτι συγκεκριμένο. Θυμίζει στο παιχνίδι του τον Λιβάι Γκαρσία".

"Στη θέση τού Λιβάι που ακούστηκαν διάφορα για το μέλλον του; - 14 ματς και 2 γκολ - 22 γκολ σε μια σεζόν"

Η ΑΕΚ εξετάζει ξανά παίκτη από το MLS πάντως;

"Στην ΑΕΚ τσεκάρουν αυτή την αγορά τα τελευταία χρόνια όπως φαίνεται, αν και δεν τα πήγε καλά στο MLS με 14 συμμετοχές και 2 γκολ. Aλλά είναι παίκτης που θα μπορούσε να βρει και στη Γαλλία συμβόλαιο. Επειδή έχουν ακουστεί διάφορα για τον Λιβάι και το μέλλον του, μπορεί να είναι στο πλαίσιο έρευνας αγοράς για να βρεθεί κάποιος επιθετικός".

Θεωρείς ότι μπορεί να τα καταφέρει στην ΑΕΚ;

"Στην Τουρκία που ήταν λίγο παλαιότερα, το 2020-21, είχε 22 γκολ και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί στην Ελλάδα να φανεί, απλά μια τριετία τώρα δεν είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Τα δύο τελευταία συμβόλαια ήταν για τα χρήματα. Στην Ευρώπη ίσως θέλει να βρει ξανά ένα καλό συμβόλαιο, που μπορεί να προκύψει στη Γαλλία αν θέλει. Αλλά είναι ελκυστικός γιατί είναι ελεύθερος".