Εκεί που όλα έδειχναν ότι Ολυμπιακός και Μπράγκα βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία για τον Αντρέ Όρτα, η υπόθεση περιπλέχθηκε ξανά. Όχι μόνο το ζήτημα δεν έκλεισε οριστικά, κάτι που -θεωρητικά- ήταν θέμα χρόνου να γίνει, αλλά νεότερα ρεπορτάζ επισημαίνουν ότι μπορεί εν τέλει η μεταγραφή να "ναυαγήσει".

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Ολυμπιακός αποφάσισε πως δεν θα δώσει τα χρήματα που απαιτούνται τόσο για τον Όρτα όσο και για τον Ποντένσε, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μπαίνει σε διαδικασία επιλογής και να προτιμά τον Ποντένσε. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά των Ερυθρολεύκων, ωστόσο η εξέλιξη της υπόθεση Όρτα "γεννά" ορισμένα ερωτηματικά και φήμες.



Τί αναφέρεται στη μανατζερική πιάτσα; Πως δεν αποκλείεται η διαπραγμάτευση για τον Όρτα να "πάγωσε" όχι λόγω χρημάτων, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός έχει εντοπίσει καλύτερο παίκτη για τα χαφ! Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δώσει μεγάλο βάρος στην αναζήτηση οκταριού, σκοπεύοντας να επενδύσουν ένα σημαντικό κομμάτι του μεταγραφικού μπάτζετ στον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Έσε και Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή. Άλλωστε η εκπληκτική τετράδα (σ.σ. μαζί με τον Ιμπόρα) του άξονα που έδεσε γρήγορα και ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό, ήταν εν πολλοίς το κλειδί για τον περυσινό θρίαμβο με την κατάκτηση του Conference League. Μέχρι πρότινος, ο Όρτα αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Μεντιλίμπαρ, μην εκπλαγείτε όμως αν οι Πειραιώτες καταλήξουν τελικά σε άλλον παίκτη με ανάλογα (σ.σ. κοντά στα 6.000.000 ευρώ) ή και περισσότερα χρήματα.

Ο ανεβασμένος Ορτέγκα και το "μυστήριο" με Πασχαλάκη

Αναφορικά με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, σαφώς υπήρξαν... κερδισμένοι και χαμένοι από την καλοκαιρινή προετοιμασία, που εξακολουθούν να δίνουν μάχη για μία θέση στα βασικά πλάνα του Μεντιλίμπαρ εν όψει της έναρξης της σεζόν.

Ένας από τους πιο ανεβασμένους ποδοσφαιριστές το φετινό καλοκαίρι μοιάζει να είναι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα. Δεν ήταν κακός ο Αργεντινός την περασμένη σεζόν, αντιθέτως αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας από την αρχή έως το τέλος, ενώ ήταν ενδεκαδάτος ακόμα και στον μεγάλο τελικό του Conference. Ωστόσο, πάντα υπήρχε η αίσθηση πως πρόκειται για μπακ, ο οποίος έχει να δώσει περισσότερα πράγματα από αυτά που παρουσίασε πέρυσι, αφού φαινόταν πως η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη τον είχε επηρεάσει.



Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 4,5 εκατομμύρια ευρώ στη Βελέζ για να αποκτήσει τον Ορτέγκα, ευελπιστώντας να δώσει το... κάτι παραπάνω στο αριστερό άκρο, όπως ακριβώς κάνει ο Ροντινέι στα δεξιά. Οι εμφανίσεις του Αργεντινού στα φιλικά ήταν εξαιρετικές και πλέον ο 25χρονος άσος μοιάζει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στον τρόπο που παίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναμένουν την "εκτόξευση" του Ορτέγκα φέτος, με το δείγμα μέχρι στιγμής να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό.

Αντιθέτως, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα εκκινήσει τη νέα σεζόν εκ νέου ως η δεύτερη επιλογή του Μεντιλίμπαρ για την εστία, πίσω από τον Κωνσταντή Τζολάκη. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει στη... θεωρία, καθώς προκλήθηκαν απορίες από το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στα φιλικά ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία (με Τερνάνα και Ρόμα), αλλά και κόντρα στη Νότιγχαμ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 3 από τους 4 τερματοφύλακες του ρόστερ (Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Μπότης) στα τελευταία φιλικά, αλλά δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τον Πασχαλάκη. Πρόκειται άραγε για μήνυμα του Βάσκου προπονητή στον Έλληνα γκολκίπερ ότι πρέπει να βελτιωθεί αλλιώς κινδυνεύει να μείνει τρίτος στην ιεραρχία; Η συνέχεια θα δείξει...