Πολλά μηνύματα στους διαιτητές έστειλε το Σάββατο (10/8) ο Μάκης Γκαγκάτσης, στην έναρξη σχετικού σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε σχετικά: «Σφυρίξτε αυτό που βλέπετε, μόνο η ΚΕΔ και ο κ. Λανουά μπορεί να σας κρίνει. Τα κλειδιά της ΚΕΔ είναι στον κ. Λανουά και εσείς βρίσκεστε εδώ, επειδή εκείνος σας επέλεξε.

Πρέπει να είστε ελεύθεροι να σφυρίζετε αυτό που θεωρείτε σωστό και όχι να έχετε πίσω σκέψεις. Έχει αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας για προπηλακισμούς διαιτητών, μη φοβάστε να γράφετε αυτά που συμβαίνουν, τον εαυτό σας προστατεύετε με αυτόν τον τρόπο».

Παράλληλα, προέτρεψε τους διαιτητές να απευθύνονται στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα αναφορικά με απειλές εκτός γηπέδου, αλλά και στον πρόεδρο της ΚΕΔ και την Ελληνική Αστυνομία για ενδεχόμενες απόπειρες χρηματισμού.

Επίσης, ο Μ. Γκαγκάτσης είπε ότι περιμένει να δει διαιτητές-προσωπικότητες που δεν επηρεάζονται, είναι αδέκαστοι και έχουν επαφή μόνο με την ΚΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να τους χρησιμοποιήσουν, αφού όσοι το έκαναν γρήγορα ήρθε το τέλος τους, «όσο άτρωτοι κι αν ένιωθαν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι η επαφή του με τον ομόλογό του στην ΚΕΔ θα περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν το τμήμα του και την αναβάθμισή του, με την UEFA να είναι σαφής ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση για διαιτητικά ζητήματα ουσίας.

Όσον αφορά τις ομάδες, αν θελήσουν να έχουν κάποιες συζητήσεις για τη διαιτησία, θα πρέπει να στέλνουν επιστολή στην ΕΠΟ ή την ΚΕΔ και η τελευταία θα κρίνει τι θα κάνει.

«Η ΚΕΔ έχει λευκή επιταγή από την UEFA και συνακόλουθα από την Εκτελεστική Επιτροπή, να κάνει ό,τι χρειαστεί με γνώμονα την ανάπτυξη της διαιτησίας στην Ελλάδα. Θέλουμε να παράγουμε έργο στη διαιτησία και είναι σημαντικό ότι έχουμε μια επιτροπή που μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας, την ανάπτυξή της και τη βελτίωσή της.

Η ΕΠΟ, με την αρωγή της UEFA, θα επενδύσει στην ανάπτυξη της ελληνικής διαιτησίας, έτσι ώστε να έχουμε και πάλι Έλληνες διαιτητές σε μεγάλες διοργανώσεις», ανέφερε ο Γκαγκάτσης.