Με νίκη ολοκλήρωσε τους φιλικούς του αγώνες ο Ολυμπιακός μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, επικρατώντας το Σάββατο (10/8) με 4-2 του Άρη Λεμεσού επί κυπριακού εδάφους.

Ο Κρίστοφερ Βέλντε ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς πέτυχε ένα γκολ, ήταν μέσα σε άλλο ένα, είχε και δοκάρι, ενώ στα 63 λεπτά που αγωνίστηκε έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα.

Αρκετά καλή εμφάνιση, συνοδευόμενη και από γκολ, για τον Πέπ Μπιέλ, με τους κατόχους του Conference League, όμως, να παρουσιάζουν στο τελευταίο ημίωρο και πάλι σοβαρά αμυντικά προβλήματα, διάστημα στο οποίο δέχθηκαν δύο τέρματα και θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί και άλλα.

Σημαντικό στοιχείο στην αναμέτρηση και η πρώτη φετινή παρουσία του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, έστω και για ένα 20λεπτο, με τον Μαροκινό φορ να δείχνει ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Φάνης Μπακούλας ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, δείχνοντας να κερδίζει οριστικά τη θέση του στο ρόστερ εν όψει των επίσημων ματς.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 6’, καθώς ο Κβιλιτάια βρέθηκε αφύλακτος εντός περιοχής και δεξιά κι έκανε το συρτό σουτ, για να φύγει η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 11’ με δοκάρι, καθώς συνεργάστηκαν άψογα ο Γιάρεμτσουκ και ο Μπιέλ, με τον Ισπανό να περνά την ωραία κάθετη στο Βέλντε, ο οποίος έκανε το κοντινό πλασέ και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νορβηγός εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, με τον Ντόι να πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Άμπι, που δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 21’ ο Ντόι έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πάσαρε στον Βέλντε, που απέφυγε με έξυπνη προσποίηση τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σωφρονίου για το 0-2.

Μετά από δύο λεπτά ήρθε και το τρίτο τέρμα για τους Πειραιώτες, με τον Σωφρονίου να μπερδεύεται με τον Μουσούντα, ο Παπακανέλλος εκμεταλλεύθηκε το λάθος και πάσαρε στον Μπιέλ, που σε κενή εστία δεν θα μπορούσε να αστοχήσει.

Έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ ο Μπιέλ στο 26’ ύστερα από γρήγορη συνεργασία των Μουζακίτη, Γιάρεμτσουκ και Βέλντε, για να πλασάρει από ιδανική θέση και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 34’ ο Κβιλιτάια βρήκε ένα κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά ήταν αδύναμο το σουτ που επιχείρησε, για να μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης, ενώ στο 45’+1 ο Μαγιαμπέλα σούταρε δυνατά από θέση έξω δεξιά, με τον Πασχαλάκη να ελέγχει την πορεία της μπάλας.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αναγνωστόπουλο να αντικαθιστά τον Πασχαλάκη στην εστία των «ερυθρόλευκων» και τον Γιάρεμτσουκ να σκοράρει στο 55’, όμως το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Ροντινέι στην αρχή της φάσης και πριν πασάρει στον Ουκρανό ο Βραζιλιάνος μπακ.

Στο 59’ ο Κβιλιτάια, που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Άρη Λεμεσού, αστόχησε σε τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο και στη μεγαλύτερη ευκαιρία της κυπριακής ομάδας για ένα γκολ, με τον Μεντιλίμπαρ να ξεκουράζει τον Βέλντε στο 63’ και να ρίχνει στο ματς τον Στάμενιτς, ενώ και ο Μπακούλας πήρε τη θέση του Ντόι.

Χαλάρωσε ο Ολυμπιακός, έριξε το ρυθμό του, με τους Ελ Κααμπί, Μασούρα και Κουτσίδη να μπαίνουν με τη σειρά τους στον αγώνα και στο 78’ ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή από δεξιά, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μπένγκτσον, που εξ επαφής σημείωσε το 1-3.

Στο 81’ ο Κοβάσεβ έπιασε καλό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, με τον 29χρονο γκολκίπερ να νικά στο τετ α τετ τον Γκομίς ένα λεπτό αργότερα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Tελικά, η συνεχόμενη χαλάρωση έφερε και το 2-3 στο 84’, καθώς ο Σαβό πήρε την μπάλα από τον Άμπι από αριστερά και ευστόχησε με διαγώνιο πλασέ, για να πετύχει το 2-4 ο Μπακούλας με υπέροχο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 89’ ύστερα από ασίστ του Μασούρα.

Ο Σεμέδο στο 90’ σημάδεψε από κοντά και δεξιά το δεξί δοκάρι, αφού η αμυντική προσήλωση είχε πάει… περίπατο από πλευράς «ερυθρόλευκων», ενώ ο Ελ Κααμπί στο 90’+1 έδειξε ότι είναι προφανώς ανέτοιμος, αστοχώντας απελπιστικά από ιδανική θέση στην τελευταία σημαντική φάση του αγώνα.

AΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Σωφρονίου (60' Άλβες), Γιάγκο, Ουρόσεβιτς (60' Σεμέδο), Μουσούντα (60' Μποάκι), Κορέια (60' Μπένγκτσον), Νίκολιτς (60' Λουκουμπάρ), Στρούσκι (60' Σαρφό), Μαγιαμπέλα (60' Σανέ), Μοντνόρ (60' Μάτσικ, 80' Κοβάσεβ), Κβιλιτάια (60' Γκομίς), Κοκόριν (60' Σαβό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης (46’ Αναγνωστόπουλος), Ροντινέι, Ορτέγκα, Άμπι (90’ Κοστίνια), Μπιανκόν (71’ Κουτσίδης), Ντόι (63’ Mπακούλας), Μουζακίτης, Μπιέλ, Βέλντε (63’ Στάμενιτς), Παπακανέλλος (71’ Μασούρας), Γιάρεμτσουκ (71’ Ελ Κααμπί).