Γεμάτη εκπλήξεις είναι η θερινή μεταγραφική περίοδος φέτος, δεδομένου ότι όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα έδωσαν πολλά χρήματα για να φέρουν ποδοσφαιριστές αξίας στα ρόστερ τους - Και συνεχίζουν να το κάνουν!

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες υποθέσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μπλέκουν παραπάνω από μια ομάδες, όπως είναι για παράδειγμα αυτό που αποκάλυψε μέσω του sportdog o Ευάγγελος Μίχος για τον Τσάλοφ του ΠΑΟΚ, στο θέμα με τίτλο Έκοψε Τσάλοφ ο Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι - Ο όρος Σαββίδη που απέρριψε ο Μεϊτέ, που αρχικά είχε προταθεί στον Ολυμπιακό. Αλλά οι Πειραιώτες δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωση του, γιατί ο Μεντιλίμπαρ ήθελε κάτι διαφοετικό.

Ξέρετε ποιος άλλος ποδοσφαιριστής που απασχόλησε μεγάλη ελληνική ομάδα είχε προταθεί αρχικά στον Ολυμπιακό, αλλά ξανά οι άνθρωποί του δεν έδειξαν να συγκινούνται με την περίπτωσή του; Ο Ματέους Σαλντάνια, 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 με την Παρτιζάν Βελιγραδίου και το όνομά του συνδέθηκε έντονα το τελευταιο διάστημα με την ΑΕΚ.

Ο Σαλντάνια έχει αγωνιστεί σε Βραζιλία, Κίνα, Ιαπωνία, Καζακστάν και Σερβία, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε πετύχει 18 γκολ και 5 ασίστ, εκτοξεύοντας τη χρηματιστηριακή του αξία από τις 500 ευρώ που ήταν το καλοκαίρι του 2023 που τον αγόρασε η Παρτίζαν (είχε πληρώσει 1,3 εκατ. ευρώ για την αγορά του!), στα 8 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν είχαν συγκινηθεί ούτε στις αρχές τού καλοκαιριού (καθώς ήδη είχαν σταμπάρει την περιπτωση του Γιάρεμτσουκ, πλην του Κααμπί) αλλά ούτε και τον περασμένο Γενάρη που όταν τους είχε προταθεί ο Βραζιλιάνος καθώς είχε ήδη έρθει στην ομάδα ο Ναβάρο.

Η Παρτιζάν, άλλωστε, δεν είναι ομάδα με απειρία στις πωλήσεις, αφού ήδη έχει παραχωρήσει φέτος το καλοκαίρι παίκτη στην Εσπανιόλ με 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ έχει πωλήσεις που φτάνουν τα 13 και 14 εκατ. ευρώ. Τυπικά, δηλαδή, με market value στα 8 εκατ. ευρω, δεν πρέπει να είναι και πολύ μακριά το ποσό που θα ζητήσουν για την παραχώρηση του παίκτη. Ισως αυτός να είναι ο λόγος που δεν προχώρησε η περίπτωσή του και για την Ένωση...