Χορός εκατομμυρίων ευρώ γίνεται το φετινό καλοκαίρι γύρω από τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς υπάρχει πλήθος ομάδων που έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον μετά από την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε με την πράσινη φανέλα σε Ευρώπη και, κυρίως, Ελλάδα. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έκανε πράγματα και θαύματα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρχικά στην άκρη τού πάγκου και αργότερα με τον Φατίχ Τερίμ και ήδη από τις αρχές τού καλοκαιριού υπήρξε μια σειρά από κλαμπ που έδειξαν ενδιαφέρον.

Από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, αν και κυρίως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν εκείνη που έκανε και συνεχίζει να κάνει στενό μαρκάρισμα. Μόνο που τα τελευταία 24ωρα βρέθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο και η Λάτσιο με πρόταση 20 εκατ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων τού παίκτη αλλά και η Λέστερ με 25 εκατ. ευρώ πρόταση (συν ποσοστό μεταπώλησης 12,5 % που θα μείνει στους Πράσινους!). Και απορρίφθηκαν και οι δύο!

Τυπικά, δηλαδή, όταν υπάρχει πρόταση 25 εκατ. ευρώ από τους Άγγλους (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 27 εκατ. ευρώ!) και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν υποκύπτει, σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα πώλησης εκτός αν πραγματικά η πρόταση είναι εξωπραγματική με τον αριθμό 3 μπροστά! Κάτι που δείχνει πόσο μάταια προσπαθεί τόσον καιρό η Σπόρτινγκ.

Το σενάριο που κυκλοφορεί, μάλιστα, αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν θα παραχωρήσει τον Φώτη αλλά θα φέρει ακόμα δύο παίκτες 11άδας, όπως είναι και όλοι όσοι έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής φέτος: Τετέ, Μαξίμοβιτς, Ίνγκασον, Μπάλντοκ, Ντραγκόφσκι, Γεντβάι! Όλοι τους 11αδάτοι, κι έχουν δαπανηθεί στις ομάδες τους κοντά στα 13 εκατ. ευρώ.

Οπότε όχι μόνο δεν θα φύγει ο Ιωαννίδης, αλλά θα αποκτηθούν και δύο ακόμα ποδοσφαιριστές αφού ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει στο τέλος τής μεταγραφικής περιόδου να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Προσοχή: Όχι να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια μέχρι το τέλος και ο,τι έρθει. Αλλά να κατακτήσει τον τίτλο. Για αυτό χρειάζεται να "ματώσει" κι άλλο οικονομικά, να δώσει κι άλλα χρήματα για να φέρει δύο ακόμα παίκτες για το βασικό σχήμα. Δηλαδή έναν χαφ και εξτρέμ επιπέδου. Ίσως και έναν επιθετικό, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το μέλλον του Σπόραρ.

Υπάρχει ο Κερέμ Ακτούρογλου της Γαλατά, που μπορεί με την παρέμβαση του Ατζούν να έρθει στην ομάδα, ενώ και ο Αντούνα φαίνεται ότι δεν έχει φύγει ποτέ από το κάδρο. Να πούμε ένα ακόμα όνομα που υπάρχει ως ψίθυρος στο ρεπορτάζ των Πράσινων, ως ένας ακόμα που μπορεί να έρθει (όχι στους 11αδατους που γράψαμε); Αρνέλ Γιακούποβιτς, επιθετικός, 26 ετών, ψηλός και ποιοτικός, κοντρολαρισμένος και καλός σκόρερ.

 Μια χαρά για να μοιραστεί τη θέση τού Νο2 φέτος με τον Γερεμέγεφ, αν φύγει ο Σπόραρ. Κάτι ακόμα σημαντικό: Έχει θητεία σε Αγγλία (Μίντλεσμπορ), Ιταλία (Γιουβέντους, Έμπολι), Αυστρία (Στουρμ Γκρατς και Αούστρια Βιέννης) και, το πιο σημαντικό, τώρα έχει συμβόλαιο με τη Μάριμπορ. Την ομάδα, δηλαδή, που ανήκει στον Ατζούν και είναι όλα πιο εύκολα όταν στη μέση βρίσκεται ο Τούρκος παράγοντας. Κάπως έτσι, άλλωστε, θα πάει και ο Τσοκάι στην ομάδα της Σλοβενίας... 

"Τεράστια έκπληξη αν έρθει με λιγότερα από 15 εκατ. - Θυμίζει Μπερνάρ - Θαύμα αν έρθει στην Ελλάδα"

Με πολύ ενδιαφέρον υποδέχτηκαν οι οπαδοί τού Παναθηναϊκού την είδηση από την Τουρκία για τον Κερέμ Ακτούρογλου, 25χρονο διεθνή Τούρκο εξτρέμ της Γαλατασαράι, με 15 εκατ. ευρώ market value, που συνδέθηκε με τους Πράσινους.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια σούπερ περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν είναι εύκολο αφενός να φύγει από τη Γαλατά, όποια σχέση κι αν έχουν αναπτύξει οι Πράσινοι με την τουρκική ομάδα μέσω Ατζούν και Τερίμ αλλά και μετά τον δίαυλο που έχει ανοίξει με τη μεταγραφή του Τετέ, καθώς πρόκειται για παίκτη που έχει εκτοξεύσει την καριέρα του με τη φανέλα της. Αλλά και επειδή υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πρωταθλήματα που έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον.

Γεννημένος τον Οκτώβρη του 1998, με market value στα 15 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι και τα 17 εκατ.), διεθνής με όλα τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας και 34 συμμετοχές και 6 γκολ με την Ανδρών, παίζει στα άκρα της επίθεσης (δεξιά και αριστερά) αλλά και πίσω από τον επιθετικό.

"Παίζει παντού πίσω από τον φορ - Δύσκολο μετά τον Τετέ - Για αυτό δεν ήταν βασικός στη Γαλατά"

Ως σωματότυπος θυμίζει τον Μπερνάρ, αλλά δεν φαίνεται ότι υπάρχει ρεαλιστικό ενδεχόμενο για την αγορά του από τον Παναθηναϊκό. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βασιλάκος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, σχολίασε μέσω του sportdog για τον παίκτη: "Δεν είναι βασικός-βασικός στη Γαλατά, αλλά είναι πρώτη αλλαγή. Ακούστηκε για μεγαλύτερες ομάδες, σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Αλλά μετά τον Τετέ να πάρει κι αυτόν; Το θεωρώ λίγο δύσκολο".

Σε ποιες θέσεις παίζει;

"Παίζει παντού πίσω από τον φορ, έχει δεξί πόδι, ποιοτικός, μπορεί και σε μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν έπαιξε πολύ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο γιατί είχε πολλές λύσεις ο προπονητής για τη θέση του".

Πώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα;

"Δεν μου κάνει για πώληση με λιγότερα από 15 εκατ. εύκολα, θα είναι τεράστια έκπληξη".

Πώς είναι στο παιχνίδι του;

"Θυμίζει Μπερνάρ, παίζει στα άκρα, αλλά δεν είναι εξτρέμ του ασβέστη. Πάρα πολύ δύσκολο να τον πάρει. Θα είναι θαύμα αν έρθει στην Ελλάδα".