Στην Αραβία είχε πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Φορτούνης πριν από λίγο καιρό καθώς, όπως είχε αποκαλύψει ο Ευάγγελος Μίχος στο sportdog, είχε στα χέρια του μια εξαιρετικη πρόταση πάνω από 6+ εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο.

Ο Γιώργος Δώνης, προπονητής τής Αλ Καλίτζ, είχε επιδιώξει να τον φέρει στην ομάδα του, όπως είχε κάνει και το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, ο Φορτουνης είχε συμφωνήσει με τον σύλλοηο από τη Σαουδική Αραβία και η τελευταία περίμενε την έγκριση από την επιτροπή μεταγραφών για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

Γιατί μπορεί κατά καιρούς να ρέουν άφθονα χρήματα στο πρωτάθλημα της χώρας αλλά υπάρχει συγκεκριμένη γραφειοκρατία για να ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή. Κι αυτό έχει δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα στην ενίσχυση των ομάδων. Για παράδειγμα φέτος δεν έχει δοθεί έγκριση σε 12 από τις 18 ομάδες για επιπλέον μπάτζετ.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή μεταγραφών απέρριψε το αίτημα της Αλ Καλίτζ για να υπογράψει τον Κώστα Φορτούνη αυτό το καλοκαίρι, αφού δεν έχει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για τόσο μεγάλα συμβόλαια, με αποτέλεσμα ο Κώστας να είναι ακόμα ελεύθερος.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι είχε πει στο sportdog ήδη από τις 18 Ιουλίου ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία καθώς αναλύει αγώνες του εδώ και πολλά χρόνια.

"Πολύτιμος και βασικός ο Φορτούνης - Για αυτό δεν ξοδεύουν φέτος - Σεβασμός στον αναγνώστη"

Επικοινωνήσαμε ξανά με τον Δ. Σιώρη για το θέμα, μετά από τη γνωστοποίηση της αρνητικής απάντηση στο αίτημα για μεταγραφή τού Κώστα Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ, προκειμένου να σχολιάσει το θέμα.

"Δεν αναφερόμαστε στον Κώστα Φορτούνη και την αξία του, καθώς αναμφίβολα θα ήταν πολύτμος και βασικός στην ομάδα του Δώνη. Καλώς του πρόσφεραν τόσα χρήματα για να του δώσουν κίνητρο να αλλάξει περιβάλλον και θα τα έδιναν αν μπορούσαν. Αυτό που δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό, ήταν η γραφειοκρατία γύρω από το θέμα μιας μεταγραφής. Γιατί οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τέτοια θέματα, δεν έχουν τη γνώση για να το κάνουν. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει η ενημέρωση του αναγνώστη", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Υπάρχει ευρύτερα πρόβλημα με τις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι;

"Υπάρχει δυσκοιλιότητα φέτος το καλοκαίρι, η Αλ Χιλάλ δεν έχει κάνει μεταγραφές, στην Αλ Αχλί γκρινιάζουν γιατί δεν καλύπτονται κενά. Η Αλ Νασρ πήρε έναν Βραζιλιάνο, γενικά είναι δύσκολο καλοκαίρι. Δεν ξοδεύουν, ίσως γιατί ξόδεψαν πέρσι. Η Κασιντίγια, του Μίτσελ, ξοδεύει που είναι νεόπλουτοι, αλλά γενικά είναι κλειστή η κάνουλα φέτος".

Πέρασε προς τα έξω, πάντως, ότι ήταν "τελειωμένη" υπόθεση η μεταγραφή.

"Όποιος έχει εξειδίκευση γνωρίζει τις συνθήκες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή. Υπάρχει γραφειοκρατία, πρεπει να δώσει έγκριση το υπουργείο. Είδαμε και στο παρελθόν ότι πολλές μεταγραφές έχουν χαλάσει για αυτόν τον λόγο. Βιάστηκαν κάποιοι χωρίς να ξέρουν τα δεδομένα, χωρίς να έχουν ιδέα, δεν έχουν σχέση με το αραβικό ποδόσφαιρο αλλά είναι της μόδας να είσαι αραβολόγος".

Σενάριο για επιστροφή στον Ολυμπιακό;

Τι θα γίνει με το μέλλον του Κώστα Φορτούνη; Εδώ η κατάσταση ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολη, δεδομένη της ποιότητας του παίκτη. Γιατί μπορεί τα περισσότερα ρόστερ, σιγά-σιγά, να κλείνουν αλλά ποια ομάδα δεν θα ήθελε στη σύνθεσή της έναν παίκτη όπως είναι ο Κώστας Μάλιστα, αλλά ήδη έχουν υπάρξει ακόμα και δημοσιεύματα για επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Αν και δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα που δεν θα τον ήθελε στο ρόστερ της.

Παλαιότερα είχε υπάρξει ενδιαφέρον και από την Τουρκία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το καλό όνομα που έχει ο Φορτούνης και στη Γερμανία. Λίγη υπομονή ακόμα και θα μάθουμε. Για την ώρα πάντως, ο Έλληνας άσος εμφανίζεται αποφασισμένος να περιμένει λίγο ακόμα και να πιέσει τους Άραβες για να δει εάν το… ναυάγιο είναι οριστικό, γιατί στην Αλ Καλίτζ ψάχνουν τρόπο (μέσω κάποιας χορηγίας) να βρουν «παράθυρο» και να περάσουν τη μεταγραφή από το Υπουργείο. Δεν θα περιμένει πάντως για πολύ, αφού ο χρόνος κυλάει και ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και ο παίκτης έχει χάσει την προετοιμασία.