Σίριαλ έχει γίνει το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη φέτος το καλοκαίρι στο ρεπορτάζ ομάδων από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και, σταθερά, από την Πορτογαλία λόγω της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε στο επίκεντρο η Λέστερ, με αρχική πρόταση 27 και στη συνέχεια στα 30 εκατ. ευρώ (συν κάποια μπόνους), με τον Γιάννη Αλαφούζο να απορρίπτει ξανά τις προσφορές (τις μεγαλύτερες που έχει δεχτεί!) για τον Φώτη...

Παρόλα αυτά στην Πορτογαλία συνεχίζουν να πιστεύουν ακόμα και τώρα ότι ο Ιωαννίδης μπορεί να παίξει μπάλα στο τέλος στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Μια χαρα διαβάσατε: Μπορεί ο Αλαφούζος να απορρίπτει πρόταση με 10 εκατ. ευρώ net περισσότερα λεφτά, αλλά τα Λιοντάρια περιμένουν ακόμα για θετικές εξελίξεις μετά και τη ρεβάνς με τον Άγιαξ.

Γιατί το ταβάνι των Πορτογάλων είναι τα 20 εκατ. ευρώ net λεφτά συν 5 εκατ. ευρώ σε μπόνους, παρόλα αυτά έχουν με το μέρος τους (αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ!) την επιθυμία τού ίδιου τού παίκτη για να παίξει μπάλα στην Σπόρτινγκ!

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ο Φώτης δεν θέλει να παίξει σε μια νεοφώτιστη ομάδα τής Αγγλίας όπως είναι η Λέστερ (ή η Ίπσουιτς που ειχε δείξει νωρίτερα ενδιαφέρον!), αλλά στην Πορτογαλία που θα έχει την ευκαιρία για να κάνει πρωταθλητισμό και να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό, εδώ που τα λέμε, είναι σημαντικό κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή.

Αυτό που δεν λένε οι Πορτογάλοι είναι ότι όσο υπάρχει ο Γιόκερες στο ρόστερ των Λιονταριών, ο Φώτης έχει την ανησυχία ότι μπορεί να είναι σταθερά Νο2 σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. O διεθνής Σουηδός άσος δεν πωλήθηκε φέτος το καλοκαίρι από τη Σπόρτινγκ και στα 26 του χρόνια με market value στα 65 εκατ. ευρώ εννοείται ότι περιμένει μια σούπερ σεζόν με τα Λιοντάρια (πέρσι είχε 43 γκολ και 15 ασίστ σε 50 ματς!) και ήδη στο πρώτο ματς τού πορτογαλικού πρωταθλήματος φέτος έχει πιστωθεί 1 γκολ και 1 ασίστ.

Η αλήθεια είναι πως δεν πιέζεις κιόλας για να ενταχθείς σε αυτή τη συνθήκη. Βέβαια πλην του Γιόκερες οι δύο σέντερ φορ των Πράσινων τής Πορτογαλίας είναι 19χρονοι. Άρα μπορεί να υπάρξει χώρος για έναν επιθετικό επιπέδου. Παρόλα αυτά, γράφουμε ξανά, αυτές είναι οι πληροφορίες από την Πορτογαλία. Γιατί ο Αλαφούζος λέει σταθερά "όχι" στο ενδεχόμενο πώλησης...