Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ σίγουρα πόνεσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως εξακολουθεί να έχει υψηλές φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν, με τη διάκριση στο Conference League να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Φυσικά για να φτάσει εκεί το Τριφύλλι θα πρέπει να προκριθεί πρώτα στη League Stage περνώντας το δύσκολο εμπόδιο της Λανς.

Ενώ αγωνιστικά η ομάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μονοπάτι για τη συνέχεια της σεζόν, ο μεταγραφικός σχεδιασμός συνεχίζει να τρέχει και οι Πράσινοι έχουν στα "σκαριά" αρκετές κινήσεις.

Ας ξεκινήσουμε με το φλέγον ζήτημα του Φώτη Ιωαννίδη και ένα παρασκήνιο, που δείχνει τις προθέσεις των ανθρώπων του Τριφυλλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Ίπσουιτς χτύπησε για τελευταία -έως τώρα- φορά την πόρτα του Παναθηναϊκού, στελέχη της ομάδας απάντησαν στους Άγγλους ότι αξιώνουν 40 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του Έλληνα άσου! Να σημειωθεί ωστόσο, πως η εν λόγω απάντηση δεν δόθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος επιμένει να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ο Ιωαννίδης δεν πωλείται. Κοινώς, οι Πράσινοι στην παρούσα φάση δεν έχουν στα πλάνα τους την παραχώρηση του Ιωαννίδη, κάτι που θα συζητούσαν μόνο αν έφτανε στα γραφεία τους κάποια εξωπραγματική πρόταση.


Ίσως τα δεδομένα αλλάξουν σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Λανς, η οποία θα σημάνει την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον Παναθηναϊκό. Τότε δεν αποκλείεται οι Πράσινοι να... λυγίσουν και να πουν το "ναι" σε κάποια προσφορά ύψους 30 εκατομμυρίων. Προς το παρόν όμως, πρόκειται για ενδεχόμενο που ούτε θέλουν να σκέφτονται!

Τουλάχιστον τρεις μεταγραφές και ηχηρές αποχωρήσεις

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην αναζήτηση ενός ακόμα εξτρέμ, που προορίζεται για βασικός (στην άλλη πλευρά θα παίζει ο Τετέ). Αυτός δεν θα είναι ο Φακούντο Πελίστρι, αφού παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών περί ενδιαφέροντος του Τριφυλλιού και τις καλές σχέσεις του παίκτη με τον Αλόνσο, ο Ουρουγουανός πιθανότατα θα κλείσει στην ιταλική Μπολόνια.

Θυμίζουμε πως στις θέσεις των εξτρέμ επίκεινται σίγουρα και αποχωρήσεις, με τους Αϊτόρ και Βέρμπιτς να έχουν ενημερωθεί από τον κόουτς του Παναθηναϊκού πως δεν υπολογίζονται.

Το ίδιο ισχύει και στο κέντρο της άμυνας, με τους Πράσινους να ψάχνουν για στόπερ, ιδανικά αριστεροπόδαρο. Τις τελευταίες μέρες έχει επανέλθει στη μεταγραφική επικαιρότητα το όνομα του Παντελή Χατζηδιάκου. Αν και δεξιοπόδαρος, ο Έλληνας διεθνής μπορεί να παίξει και ως αριστερός στόπερ, κάτι που κάνει πολύ συχνά όταν αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας

Αντίστοιχα, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν ο Πάλμερ-Μπράουν, αλλά και κάποιο πιο "βαρύ" όνομα, καθώς πιθανότατα θα αποχωρήσει ένας εκ των Μάγκνουσον ή Σένκεφελντ! "Φευγάτος" είναι παράλληλα ο Πέρεθ, που επίσης δεν υπολογίζεται από τον Αλόνσο για τη νέα σεζόν, ενώ αντιθέτως όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην ομάδα ο Βαγιαννίδης, μιάς και μοιάζει να χαλά οριστικά η μετακόμισή του στη Μποταφόγκο. Παρελθόν θα αποτελέσει και ο Αντράζ Σπόραρ και για αυτό οι Πράσινοι αναζητούν και επιθετικό!