Την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ περιμένουν να δουν οι οπαδοί του συλλόγου, μετά τον αποκλεισμό από τα play off τού Champions League, αλλά η κατάσταση στον Δικέφαλο δεν είναι τόσο ξεκάθαρη και για αυτό υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Ποιος είναι αυτός; Η απουσία τεχνικού ή αθλητικού διευθυντή στην ΠΑΕ, αφού δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι που υπάρχουν στην τελική απόφαση μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μπότο. Και εξηγούμαστε καλύτερα: Ναι μεν η ομάδα έχει πληρότητα στο ρόστερ της, με αρκετές και καλές επιλογές στις περισσότερες θέσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει με την ενίσχυση της άμυνας για παράδειγμα.

Ο Κουλιεράκης βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Bundesliga αλλά αυτό, με την παράλληλα αποχώρηση του Εκόνγκ από το ρόστερ (που έτσι κι αλλιώς δεν είχε δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο βασικό σχήμα του Δικέφαλου!), δείχνει την ανάγκη για να έρθουν στην ομάδα δύο σέντερ μπακ επιπέδου 11άδας και όχι ένας! Γιατί ναι μεν ο Μιχαηλίδης είναι έτοιμη λύση, αριστεροπόδαρος, για να πάρει τη θέση τού Κουλιεράκη αλλά ο Νάσμπεργκ έχει ρόλο μόνο στις προπονήσεις του συλλόγου. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δηλαδή, τον έχει μόνο για τις προπονήσεις και χρειάζεται να έρθουν δύο δεξιοπόδαροι στόπερ επιπέδου (ο Νάσμπεργκ είναι και αυτός αριστεροπόδαρος)! Ήδη στο ρεπορτάζ υπάρχει το όνομα του Ζιγκό, της Μαρσέιγ, η οποία ωστόσο είναι πανάκριβη περίπτωση για τον Δικέφαλο χωρίς Champions League. Για να κλείσουμε το θέμα τής ενίσχυσης της θέσης τού στόπερ συγκεκριμένα (ο Δικέφαλος χρειάζεται ακόμα αμυντικό χαφ, αριστερό μπακ και, ίσως έναν ακόμα τερματοφύλακα), στον ΠΑΟΚ β΄ υπάρχει και ο 19χρονος Δημήτρης Κώττας, ψηλό και γερό παιδί που έχει "μεγαλώσει" στα χέρια τού Πάμπλο Γκαρσία και είχε βρεθεί στα ραντάρ των Ατλέτικο Μαδρίτης, Νις και Φούλαμ.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα τής λειτουργίας τού ΠΑΟΚ στο σκέλος των μεταγραφών, που θα κρίνει και την επόμενη μέρα τού Δικέφαλου στο πεδίο τής ενίσχυσης μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, να αναφέρουμε ενδεικτικά: Τον Τσάλοφ τον έφερε ο Σαββίδης, τον Τισουντάλι τον πήρε το τμήμα σκάουτινγκ, τον Καμαρά τον ενέκρινε ο Λουτσέσκου. Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος αποφασίζει και προγραμματίζει. Κάπως έτσι έφτασε να είναι κολλημένος ο ΠΑΟΚ με τον Μεϊτέ δύο μήνες, αφού δεν υπάρχει κάποιος να πάρει απόφαση να μείνει πίσω η υπόθεσή του οριστικά.

Υπάρχει κάποιο όνομα που ακούγεται ότι μπορεί να έρθει στον ΠΑΟΚ άμεσα για τη θέση τού αμυντικού μέσου; Ο Ραζβάν Μαρίν, αν και ο Λουτσέσκου δεν θέλει να πάρει Ρουμάνο, δεν τους θελει για δικούς του λόγους. Ίσως τωρα που πήγε ο Μιρτσέα στην εθνικη ομάδα, βέβαια, να αλλάξει άποψη, αν και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει ξανά η περίπτωση του Σουαλιό Μεϊτέ. Ο παίκτης αποτελεί τη μεγάλη… καψούρα του προπονητή, αν και η διοίκηση είναι ενοχλημένη με την στάση του όλο το καλοκαίρι.