Σε ένα γκολ που είχε απ' όλα, τρία δοκάρια, τρία πέναλτι και πέντε γκολ, ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, αν και βρέθηκε πίσω στο σκρο, γύρισε το ματς και επικράτησε 3-2 του Πανσερραϊκού, μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα της Super League της σεζόν 2024-2025. Οι Σερραίοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπετανκόρ, ο Σβαμπ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο και ο Οζντόεφ έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικιούς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτεορ μέρος ο Σαλαζάρ έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια, με τον Σβαμπ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα από τα 11 βήματα.

Ντεμπούτο Τσιφτσή

Eκπλήξεις είχε ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να δίνει φανέλα βασικού στον Αντώνη Τσιφτσή, λόγω της δεδομένης απουσία του Ντομινίκ Κοτάρσκι ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φέντορ Τσάλοφ. Η αμυντική τετράδα αποτελείτο από τους Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα και Βιεϊρίνια. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Οζντόεφ και Σβαμπ, ενώ μπροστά τους σε θέση «10» βρέθηκε ο Μουργκ. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Κωνσταντέλιας και τη δεξιά ο Ζίβκοβιτς. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπάμπα, Ότο, Τάισον, αλλά και ο τιμωρημένος Μιχαηλίδης.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (46' Σάστρε), Οζντόεφ (71' Καμαρά), Σβαμπ (89' Θυμιάνης), Μουργκ (78' Ντεσπότοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς , Τσάλοφ (71' Τισουντάλι)

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (61' Καρασαλίδης), Στάικος (80' Περούτσι), Λιάσος (80' Λιάσος), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (14' Μασκανάκης, 80' Καπτούμ), Τόμας, Μπέτανκορ

Δοκάρια Και πέναλτι απ'το πουθενά

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε πολύ κακό παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετώπισε δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων, ενώ ήταν και πολύ επιρρεπής σε λάθη στα μετόπισθεν, αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες απέναντι στον Πανσερραϊκό. Βέβαια το ξεκίνημα του ματς δεν ήταν άσχημο. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 5', όταν ο Κωνσταντέλιας πήρε πάσα από Σοάρες μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε με τα πόδια. Τα «λιοντάρια» απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με την εκτέλεση φάουλ του Τομάς, την οποία απέκρουσε με υπερένταση ο Τσιφτσής, στη συνέχεια όμως υπήρξε ατυχία για τους φιλοξενούμενους, γιατί έχασαν τον Χατζηστραβό που αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Παρ' όλα αυτά οι Σερραίοι, αφού το ματς είχε πάει πολύ στη δύναμη, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Σαλαζάρ σε ανατροπή από τον Βιεϊρίνια, στο οποίο ευστόχησε ο Μπετανκόρ. Δεν πρόλαβαν να χαρεί ο Πανσερραϊκός στο προβάδισμά του και ο Φωτιάς έδωσε ένα αρκετά αυστηρό πέναλτι για ανατροπή του Κεντζιόρα από τον Πεταυράκη, το οποίο μόνο στην εποχή του VAR θα μπορούσε να δοθεί. Ο Σβαμπ ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα, παρότι όμως οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί, κατάφεραν να μη μείνουν το 1-1.

Μπροστά με Οζντόεφ

Ίσως η ισοφάριση να έδωσε αέρα στους παίκτες του Λουτσέσκου και έγιναν περισσότερο δραστήριοι στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον Τσάλοφ να αναδεικνύεται πρωταγωνιστής σε δύο φάσεις. Στο 42' που η κεφαλιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ σε παρόμοια φάση τρία λεπτά αργότερα ήταν άστοχος. Στις καθυστερήσεις ο Πανσερραϊκός είχε επίσης δοκάρι σε κεφαλιά του Τομάς με τον Μπετανκόρ να αστοχεί στην επαναφορά και αφού σε εκείνο το σημείο απέτυχε να πάρει ξανά το προβάδισμα, το πλήρωσε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Οζντόεφ εκμεταλλεύτηκε την κακή αναμέτρηση στην περιοχή των “κόκκινωνν” ύστερα από κόρνερ και με κοντινό σουτ έγραψε το 2-1, που ήταν σκορ ημιχρόνου, στο οποίο παρότι υπήρξε παραγωγή φάσεων στερήθηκε ποιοτικών συνεργασιών και ευκαιριών που προήλθαν από οργανωμένες επιθέσεις.

Έκανε... πλάκα ο Σαλαζάρ πάλι πέναλτι ο Σβαμπ

Στο δεύτερο μέρος παρότι θα περίμενε κανείς τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει ρυθμούς, για να καθαρίσει το αποτέλεσμα, βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, εμφανίζοντας ξανά προβλήμα στο μεσοαμυντικό τομέα. Στο 49' ύστερα από λάθος του Οζντόεφ στο κέντρο (για το οποίο οι γηπεδούχοι φώναξαν για φάουλ), η μπάλα έφτασε τον Σαλαζάρ που στον κενό χώρο είναι ανίκητος, πέρασε τον Κεντζιόρα στο σπριντ και με άψογο πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Οι “ασπρόμαυροι” έβαλαν κάτω τη μπάλα στη συνέχεια και προσπάθησαν να παίζουν με γρήγορο μοίρασμα, στο 55' ο Ζίβκοβιτς έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Σάστρε η εκτέλεση του οποίου ήταν τραγική, ενώ δύο λεπτά αργότεα είχαν δεύτερο δοκάρι (και τρίτο στο ματς) με τον Ράφα Σοάρες.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα στο 60', όχι όμως λόγω των προσπάθειών του, αλλά επειδή κέρδισε ξανά πέναλτι για παράβαση του Λιάσου, το οποίο πάλι ο Φωτιάς έπρεπε να πάρει βοήθεια από VAR. Φυσικά το 3-2 σημείωσε ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις Σβαμπ που έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Πανσερραϊκός ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, αφού του έδιναν το δικαίωμα οι Θεσσαλονικείς με τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν το παιχνίδι. Οι Σερραίοι ταλαιπώρησαν λίγο τον Τσιφτσή, αφού έβρισκαν συνεχώς τρύπες στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ειδικά το σουτ του Τομάς στο 94' που πέρασε δίπλα από το δοκάρι ξύπνησε εφιάλτες στην Τούμπα, όπως και η τελευταία προσπάθεια από πλευράς Σαλαζάρ που ήταν ο πρωταγωνιστής από πλευράς φιλοξενούμενων. Το σκορ όμως δεν άλλαξε και έτσι οι “ασπρόμαυροι” κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν, έστω και χωρίς να εντυπωσιάσουν...