Τέτοιο ξεκίνημα δεν το περίμενε… Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το χειρότερο τρόπο στο πρωτάθλημα της σεζόν 2024-25, χάνοντας το βράδυ της Κυριακής (18/8) με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε εκτεταμένο ροτέισον μετά την υπερπροσπάθεια της ρεβάνς με τον Άγιαξ κι εν όψει του πρώτου ραντεβού με τη Λανς, αλλά δεν του βγήκε, ενώ οι κυπελλούχοι Ελλάδας πλήρωσαν την αποβολή του Ζέκα στο 51’, όπως και την κακή αντίδραση του Λοντίγκιν ένα λεπτό αργότερα στο φάουλ που εκτέλεσε ο Κρέσπι.

Κοινώς, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς στην πρεμιέρα της Super League και έριξε στον προβληματισμό το «τριφύλλι», που καλείται να διαχειριστεί με ψυχραιμία αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς κι έψαξε ένα γρήγορο γκολ, όμως οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς γρήγορα ισορρόπησαν την κατάσταση.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να βρουν αφύλακτους χώρους στα αντίπαλα καρέ και λίγο έλειψε στο 18’ να βρεθούν πίσω στο σκορ, καθώς ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο θηριώδης Άνταμ έπιασε την κεφαλιά, για να φύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα από πολύ ωραία ενέργεια του Βαγιαννίδη, που έκανε και την πάσα, ο Τετέ σκόραρε από δεξιά της περιοχής, όμως με τη συνδρομή του VAR το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Ο Αστέρας κατέγραψε νέα σημαντική φάση με το δυνατό σουτ του Μπαρτόλο στο 27’ λίγο έξω από την περιοχή και με τον Λοντίγκιν να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 31’ το «τριφύλλι» απείλησε για το 1-0, με τον Τζούρισιτς να εκτελεί φάουλ στρώνοντας με τακουνάκι στον Τετέ, ο οποίος έκανε το δυνατό συρτό σουτ και ήταν για λίγο άστοχο.

Νέα ευκαιρία σπατάλησαν οι παίκτες του Αλόνσο στο 42’, όταν ο Τετέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γερεμέγεφ πήρε τη δυνατή κεφαλιά, για να φύγει η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκάφες Ζέκα και Λοντίγκιν, ο Κρέσπι ήρωας για τους Αρκάδες

Το β’ μέρος έφερε την αποβολή του Ζέκα στο 51’ για το φάουλ στον Κρέσπι που έφευγε μόνος προ του Λοντίγκιν, για να αντιδράσει λανθασμένα ο γκολκίπερ του ΠΑΟ στην απευθείας εκτέλεση του Κρέσπι ένα λεπτό αργότερα κι έγινε το 0-1.

Ο Τετέ στο 58’ από ιδανική θέση δεν έκανε καλό σουτ κι απέκρουσε εύκολα ο Παπαδόπουλος, με τον Κρέσπι να βρίσκει δίχτυα και στο 63’, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μπαρτόλο, που έκανε την πάσα.

Ο Αλόνσο έριξε στον αγώνα τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Μαντσίνι για να βρει τις λύσεις στην επίθεση, με τον Καλτσά στο 73’ να πιάνει το δυνατό σουτ από θέση έξω δεξιά κι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ νευρικοί και οι Αρκάδες έψαχναν να βρουν ένα δεύτερο γκολ, με τον Ρούμπεν Γκαρθία στο 83’ να αστοχεί απελπιστικά από ιδανική θέση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βαγιαννίδης έκανε το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά και ήταν για λίγο άστοχο σε μια πολύ καλή φάση για τους γηπεδούχους, ενώ άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Μαξίμοβιτς στο 90’ μετά τη σέντρα του Μπακασέτα από δεξιά.

Άστοχο ήταν και το σουτ του Γερεμέγεφ από πλάγια δεξιά της περιοχής στο 90’+3, με το 0-1 να μην αλλάζει έως το σφύριγμα της λήξης.

Κίτρινες: 61’ Βαγιαννίδης, 75’ Μπακασέτας, 76’ Μαξίμοβιτς - 29’ Μουνιόθ, 41’ Άνταμ, 45’+1 Καστάνο.

Κόκκινες: 51’ Ζέκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μαξ (80’ Μλαντένοβιτς), Αράο (60’ Ιωαννίδης), Σένκεφελντ, Ζέκα, Βιλένα (60’ Μπακασέτας), Μαξίμοβιτς, Τζούρισιτς (60’ Γεντβάι), Τετέ, Γερεμέγεφ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Χουχούμης, Καστάνο, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (82’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (73’ Ρέτζιτς), Μπαρτόλο (90’+1 Ζουγλής), Καλτσάς, Κρέσπι (90’+1 Άλβαρες), Άνταμ (73’ Μάντζης).