Ήταν αμφίρροπο ματς και το έκριναν τα λάθη από τους τερματοφύλακες… Ατρόμητος και Άρης έμειναν στο ισόπαλο 1-1 το βράδυ της Κυριακής (18/8) στο Περιστέρι για την 1η αγωνιστική της Super League της σεζόν 2024-25, σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε από τις γκάφες των Αλεξέι Κοσέλεφ και Χουλιάν Κουέστα.

Οι αντίπαλοι είχαν αμφότεροι τα καλά τους διαστήματα στον αγώνα, με το Χ να κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο, αν και κανείς δεν περίμενε προφανώς ότι το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωνόταν από τις κακές επιλογές των δύο γκολκίπερ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, λοιπόν, στο 11’ ο Μπάκου βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά, για να προσπαθήσει ξανά ο παίκτης των γηπεδούχων να βρει δίχτυα, πάλι όμως δεν τα κατάφερε.

Στο 18’ ο Ισπανός γκολκίπερ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μανσούρ μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Καρλίτος από δεξιά, με τους Περιστεριώτες να διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 24’, σε ανατροπή του Αθανασίου από τον Βέλεθ, αλλά ήταν εκτός περιοχής το μαρκάρισμα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μορόν έκανε το μακρινό σουτ, καθώς ήταν εκτός εστίας ο Κοσέλεφ, ήταν όμως αρκετά άστοχο, με τον Ισπανό φορ να βρίσκεται σε καλή θέση στο 45’+1 και να σουτάρει, για να βάλει σωτήρια την κόντρα ο Μπρόρσον.

Στο 54’ ο Σαβέριο έκανε μια φαλτσαριστή σέντρα και έδιωξε δύσκολα ο Κοσέλεφ με γροθιές, με τον Ουάρντα στο 64’ για λογαριασμό των γηπεδούχων να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κουέστα.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 0-1 μετά τη σέντρα του Μάγιο από δεξιά και τη λανθασμένη έξοδο του Κοσέλεφ, που έφερε κόντρα στον Μπρόρσον και απίθανο αυτογκόλ για το προβάδισμα των Θεσσαλονικέων.

Στο 72’ ο Κουέστα είπε να… ισοφαρίσει τις γκάφες, γκρεμίζοντας τον Μίχορλ και το πέναλτι καταλογίστηκε, για να φέρει το ματς στα ίσα δύο λεπτά αργότερα ο Ουάρντα, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Στο 84’ ο Μανού Γκαρθία απείλησε για το 1-2 με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 86’ ο Ζαμόρα σούταρε από αριστερά και ήταν άστοχος στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.

Κίτρινες: 35’ Μανσούρ, 57’ Ουεντραόγκο - 49’ Μοντόγια, 53’ Βέλεθ, 82’ Ζαμόρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Κίνι, Αθανασίου, Μπρόρσον, Μανσούρ, Έντερ Γκονζάλες (90’+5 Καραμάνης), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Μπάκου (76’ Γιουμπιτάνα), Καρλίτος (56’ Μίχορλ), Φαν Βέερτ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ (70’ λ. τρ. Ντιαντί), Μπράμπετς, Βέλεθ, Μοντόγια, Μοντσού, Μανού Γκαρθία, Σαβέριο, Φετφατζίδης (70’ Σιφουέντες), Μορόν (75’ Ζαμόρα).