Λίγα 24ωρα μετά τη μάχη με τον Άγιαξ, που παρά τον αποκλεισμό αναπτέρωσε το ηθικό των φίλων του Παναθηναϊκού, ήρθε το "στραπάτσο" της πρεμιέρας με τον Αστέρα για να ξαναβυθίσει τους Πράσινους στην εσωστρέφεια. Η ομάδα του Αλόνσο επέδειξε μετριότατο αγωνιστικό πρόσωπο και γνώρισε μία "εκτός προγράμματος" ήττα, που προφανώς δεν είναι... καταδικαστική στη μάχη του τίτλου από την 1η αγωνιστική. Το πρόβλημα είναι η κακή ψυχολογία που δημιουργείται από το ξεκίνημα της σεζόν και η γκρίνια που μειώνει κατά πολύ το περιθώριο για πίστωση χρόνου, στοιχείο απαραίτητο για έναν καινούργιο προπονητή ώστε να δουλέψει με ηρεμία. Και όλα αυτά πριν από τους πρώτους "τελικούς" της σεζόν, μιάς και οι αναμετρήσεις με τη Λανς έχουν κομβικό χαρακτήρα για προφανείς λόγους. Κοινώς, ο Αλόνσο βρίσκεται ήδη με την... πλάτη στον τοίχο και η ομάδα του καλείται να βγάλει αντίδραση στη Γαλλία την ερχόμενη Πέμπτη!
Ο Ουρουγουανός τεχνικός ρίσκαρε να εφαρμόσει εκτεταμένο ροτέισον, επιλογή που δεν τον δικαίωσε. Η απόφαση να μετατοπίσει τον Αράο στο κέντρο της άμυνας στέρησε από την ομάδα την καταλυτική παρουσία του Βραζιλιάνου στον άξονα, με τον Ζέκα να μην μπορεί να ανταποκριθεί με ανάλογη επιτυχία στο ρόλο του αμυντικού χαφ. Η έλλειψη ταχύτητας του 35χρονου άσου έγινε εμφανής στη μοιραία φάση της αποβολής, που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Ούτε στην κυκλοφορία της μπάλας ήταν "σίγουρος" ο Ζέκα, αλλά σε αυτόν τον τομέα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη οι Βιλένα και Μαξίμοβιτς. Από αυτούς περίμενε ο Αλόνσο το κάτι παραπάνω ώστε να διασφαλίσει το καλό passing που θα άνοιγε την αντίπαλη άμυνα. Τελικά δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τους δύο δημιουργικούς χαφ του, οι οποίοι "πούλησαν' την μπάλα πολλές φορές με αβίαστα λάθη. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας, δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα με γρήγορες αντεπιθέσεις σχεδόν κάθε φορά που έκλεβε την μπάλα στον άξονα.
Ο Λοντίγκιν φέρει ξακάθαρα ευθύνη στη φάση του γκολ, μιάς και δεν υπολόγισε σωστά τα δεδομένα στην εκτέλεση φάουλ του Κρεσπί. Ούτε η τοποθέτηση του τοίχους ήταν η ενδεδειγμένη αλλά ούτε και η αντίδραση του Ρώσου γκολκίπερ, αφού η μπάλα πήγε σχεδόν στο κέντρο της εστίας και όχι στη γωνία.
Ο Τζούρισιτς και ο Γερεμέγεφ έδειξαν διάθεση, αλλά ο πρώτος είχε κυρίως ημιτελείς ενέργειες, ενώ ο δεύτερος σπατάλησε τις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Όσο για τις αλλαγές, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Το σχήμα με δύο σέντερ φορ μάλλον δεν έκανε καλό στον Παναθηναϊκό των 10 παικτών, ειδικά από τη στιγμή που ούτε ο Ιωαννίδης ούτε ο Μπακασέτας μπόρεσαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα.
Κάπως έτσι, οι Πράσινοι περίμεναν σχεδόν τα πάντα από τον Τετέ, με τον Βραζιλιάνο να βγάζει στο γήπεδο την ποιότητά του για περίπου 60 λεπτά, καθώς στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του. Σχεδόν κάθε αξιόλογη φάση του Τριφυλλιού δημιουργήθηκε από τα πόδια του, ενώ το τελείωμα που έκανε στη φάση του ακυρωθέντος γκολ στο 20' ήταν εξαιρετικό. Αυτός απείλησε με απευθείας φάουλ στο 31', αυτός έβγαλε τη σέντρα ακριβείας στον Γερεμέγεφ στο 41', αυτός έκανε την πάσα-κλειδί για να δημιουργηθεί η ευκαιρία του Τζούρισιτς στο 44'. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φροντίσει να βρει έναν ακόμα... Τετέ για την απέναντι πλευρά. Τα ονόματα των Πελίστρι και Βάργκας που ακούγονται, δείχνουν ότι οι Πράσινοι κυνηγούν πραγματικά δυνατές περιπτώσεις παικτών, έχοντας την πρόθεση να προχωρήσουν σε οικονομική υπέρβαση.
Διαβάστε επίσης...
Ο Βαγιαννίδης ακολούθησε σε απόδοση και διάθεση τον Τετέ, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, ενώ ο Μαξ άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο Γερμανός δεν βρίσκεται στο 100% ούτε γνωρίζεται καλά με τους συμπαίκτες του. Ακόμα και έτσι όμως έδειξε πως πρόκειται για ιδιαιτέρως κοντρολαρισμένο πλάγιο μπακ, με συχνές προωθήσεις, διάθεση για συνεργασίες και υψηλή ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του. Περιμένουμε τη συνέχεια για να διαπιστώσουμε αν έχει την ίδια έφεση και στα αμυντικά του καθήκοντα...