Ιδανικός αντίπαλος για να ξεχάσει την… ντροπή με τη Νόα αποδείχθηκε ο ΟΦΗ για την ΑΕΚ, η οποία σε αντίθεση με το παιχνίδι της Πέμπτης, αυτή την φορά μπήκε με άλλη διάθεση στην άδεια OPAP Arena. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησαν επιθετικά και με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και όχι τον Στίβεν Τσούμπερ, βρήκαν το 1-0 μόλις στο 11’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πήλιος έγραψε και το 2-0, με ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας και καλό τελείωμα.

Ο νεαρός μπακ είχε συνολικά καλή εικόνα, πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε το τρίτο και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Εχσάν Χατζισαφί (είχε μπει αλλαγή την Πέμπτη), δείχνει πλέον πως λογίζεται ως βασικός στα πλάνα του Αργεντινού. Άλλωστε, ο κόουτς μετά τη Νόα δήλωσε πως δεν θέλει άλλη μεταγραφή πλην του φορ και σίγουρα η σημερινή εμφάνιση του μικρού τον δικαιώνει. Πιθανότατα η όποια αναζήτηση (και συζητήσεις με παίκτες που έγιναν) σταματάει εδώ για την Ένωση!

Ωστόσο, παρότι ο Αλμέιδα δικαιώθηκε για την επιλογή του να στηρίξει τον Πήλιο (κάτι που δεν είχε κάνει στο πρώτο ματς με τη Νόα πάντως…), κόντρα στον ΟΦΗ φάνηκε και στο χορτάρι πόσο λάθος ήταν η απόφασή του την Πέμπτη να ξεχάσει στον πάγκο τον Νόρντιν Άμραμπατ, ενώ έψαχνε σκορ ανατροπής. Ο Μαροκινός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στους Κρητικούς, δημιούργησε φάσεις, έφτιαξε το γκολ στο 1-0 και η ηλικία και η κούραση δεν γίνεται να αποτελεί δικαιολογία, καθώς έτρεψε και πίεζε μέχρι και το φινάλε.

Η ΑΕΚ πάντως πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν αδύναμο πάντως αντίπαλο, είχε καλή κυκλοφορία και δημιουργία, ενώ έδειξαν θετικά στοιχεία και οι μεταγραφές. Οντουμπάτζο, Λαμέλα φάνηκαν να ανεβαίνουν και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είναι εμφανώς καλύτεροι!

ΥΓ. Για τον Λιβάι Γκαρσία δεν υπάρχει λόγος να γράψει κάποιος κάτι. Είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά, ειδικά σε αυτά τα ματς. Θα καθάριζε μόνος του και τη Νόα, όμως οι τραυματισμοί δεν τον αφήνουν να έχει μόνιμη παρουσία σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ…