Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της πορτογαλικής εφημερίδας A Bola, ο Δικέφαλος έχει κάνει κρούση στην Μπενφίκα για νεο δανεισμό του 30χρονου Γάλλου χαφ, με τους «αετούς» να έχουν άλλα σχέδια για τον παίκτη όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην αναφορά.

 Η Μπενφίκα σύμφωνα με το ρεπορταζ θέλει είτε πώληση του Μεϊτέ, είτε εναν δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς και είναι άμεσος στόχος τους να τελειώσουν με αυτό το θέμα γιατί βρίσκεται στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η A Bola στο ρεπορτάζ της για τον Μεϊτέ: «Οι Έλληνες αδυνατούν να ολοκληρώσουν μια μόνιμη μεταγραφή και να δοκιμάσουν τη φόρμουλα της περσινής σεζόν, αλλά η λύση δεν αρέσει στην Μπενφίκα.

Συνεχίζει να βρίσκεται στην ατζέντα του ΠΑΟΚ ο Σουαλίχο Μεϊτέ, ο μέσος της Μπενφίκα, ο οποίος έχει ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Κλουζ ντα Λουζ, αλλά για απόπειρα δανεισμού. Μια συμφωνία πανομοιότυπη με την περασμένη σεζόν - δανεισμός με οψιόν αγοράς - τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά η Μπενφίκα έχει άλλα σχέδια για τον παίκτη: μόνιμη μεταγραφή ή, στο όριο, δανεισμός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς.

Στόχος της Μπενφίκα είναι να λύσει το πρόβλημα μια για πάντα, δεδομένου ότι ο 30χρονος μέσος δεν είναι μέρος του έργου του Ρότζερ Σμιντ ή του συλλόγου και η Μπενφίκα δεν θέλει να δει να επαναλαμβάνεται το τρέχον σενάριο: ο Μειτέ να προπονείται ξεχωριστά, χωρίς ξεκάθαρες προοπτικές για το μέλλον».