O πρώην διαιτητής και πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών, Παναγιώτης Βαρούχας, μίλησε με αφορμή όσα συμβαίνουν στη διαιτησία.

Τι είπε για τις αλλαγές στους πίνακες της Super League και τις επίμαχες φάσεις της πρώτης αγωνιστικής.

Μεταξύ άλλων είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ.

Για τον πίνακα διαιτητών Super League: «Πρέπει να περιμένουμε αλλαγές στον πίνακα. Είναι λίγοι οι διαιτητές. Θα μπουν κι άλλοι. Να δούμε τις κρίσεις που θα γίνουν. Είναι παράδοξο αυτό που έγινε. Πού ήξεραν τους διαιτητές; Είδαν αγώνες τους; Είδαν τις βαθμολογίες;»

Για την κριτική των φάσεων από τον Λανουά: «Καλά θα κάνει. Είναι όμως λάθος να βγαίνουν οι συνομιλίες διαιτητή – VAR στον αέρα. Μου το λένε οι ίδιοι οι διαιτητές. Εκείνη τη στιγμή υπάρχει αγωνία, ξεφεύγουν κουβέντες, πρέπει ν’ αποφασίσουν σε δευτερόλεπτα. Θα τους κρίνει ο άλλος όπως θέλει».

Για τις επίμαχες φάσεις της πρώτης αγωνιστικής: «Η πρώτη κίτρινη στον Βιγιαφάνιες ήταν κατακόκκινη. Δεν μπορεί ρε Ζαμπαλά να μη δεις αυτό το πέναλτι και συ ρε Κουμπαράκη στο VAR. Στην Τούμπα υπήρξαν πολλές φάσεις. Ο Λανουά στο σεμινάριο είπε ότι το παρατεταμένο κράτημα είναι πέναλτι. Το πάτημα είναι στο όριο του πέναλτι, πιο πολύ όχι. Στο Παναιτωλικός – Λαμία υπήρξε περίπτωση κόκκινης σε μαρκάρισμα με τις τάπες. Αυτό που έκανε ο Σιδηρόπουλος ήταν αβλεψία της στιγμής».