Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού, η υπόθεση του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για τον Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε ο Αργεντινός τεχνικός ξεκαθάρισε για τις μεταγραφικές υποθέσεις, ότι η Ένωση χρειάζεται έναν επιθετικό, προκειμένου ο Λιβάι Γκαρσία να έχει ανταγωνισμό. Ο 26χρονος επιθετικός ξεκίνησε πολύ καυτά τη σεζόν. Σημείωσε 5 γκολ στα προκριματικά του Conference League και υπάρχει η άποψη, ότι αν έπαιζε στη ρεβάνς με Νόα, η ομάδα του “Δικέφαλου” αετού δεν θα αποκλειόταν από την Ευρώπη. Σκόραρε, δε και στην πρεμιέρα της Super League με τον ΟΦΗ.

Ποιός επιθετικός όμως θα έρθει για να κοντράρει τον Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση της ΑΕΚ. Το όνομα του Λορέν Μορόν ακουγόταν πολύ δυνατά τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ισπανός επιθετικός έβγαλε μάτια πέρσι με τον Άρη, σημειώνοντας 21 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το γεγονός, ότι έχουν ανοίξει δίαυλοι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία αυτό το καλοκαίρι πούλησε τον Μόουζες Οντουμπαγιό έναντι ενός εκατομμυρίου Ευρώ στην Ένωση δεν σημαίνει, ότι οι «δουλειές» των δύο κιτρινόμαυρων σωματείων θα συνεχιστούν. Τουλάχιστον στο θέμα του φορ, αφού λέγεται, ότι κάποιοι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας είναι για δανεικοί, όπως ο Πάολο Φερνάντες ή ο Ζίνι.

Η ΑΕΚ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δουλεύει κάποιες άλλες περιπτώσεις για επιθετικό και όλα δείχνουν, ότι εξελίξεις στο ζήτημα θα υπάρξουν μετά το παιχνίδι με τη Λαμία για τη 2η αγωνιστική της Super League. Ο Αλμέιδα θέλει έναν παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Λιβάι Γκαρσία γι'αυτό και η αναζήτηση συνεχίζεται.

Από εκεί και πέρα, πριν τον αποκλεισμό πολύ ψηλά ήταν η υπόθεση του αριστερού μπακ, η οποία φαίνεται να έχει παγώσει, όχι μόνο εξαιτίας της αλλαγής δεδομένων, αλλά και επειδή ο Σταύρος Πήλιος έχει κάνει σοβαρά βήματα για να καθιερωθεί στη θέση, στην οποία υπάρχουν επίσης ο Χατζισαφί και... πασπαρτού ο Κάλενς. Η εικόνα του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν ενθαρρυντική. Σκόραρε και έβγαλε ασίστ και κέρδισε το βραβείο του MVP. Το διακύβευμα για τον Έλληνα αμυντικό είναι να έχει συνέχεια στην απόδοσή του, ώστε να σβήσει τις φωνές που υποστηρίζουν, ότι η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί στα αριστερά περαιτέρω.