Την ώρα που η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Λαμία, η συζήτηση για τα μεταγραφικά δεν έχει κοπάσει, παρότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο οποίος στριμώχνει τα οικονομικά της Ένωσης. Ο Αλμέιδα ήταν ξεκάθαρος. Έχει δηλώσει πως θέλει έναν παίκτη για την επίθεση με τα χαρακτηριστικά του Λιβάι Γκαρσία, προκειμένου ο παίκτης από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο να έχει ανταγωνισμό.
Διαβάστε επίσης...
Αυτός ο παίκτης που θα πάρει η ΑΕΚ για την αιχμή του δόρατος, όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ο Λορέν Μορόν του Άρη. Ο Ισπανός τεχνικός δεδομένα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την περσινή σεζόν, κατά την οποία έβαλε 14 γκολ στην κανονική διάρκεια της Super League. Στην Ένωση όμως εξετάζουν άλλες περιπτώσεις φορ, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει. Έτσι και αλλιώς η ομάδα του «Δικέφαλου» μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις κάτω από το ραντάρ. Παρόμοια περίπτωση ήταν αυτή του Αλεξάντρ Κάλενς που ανακοινώθηκε πέρσι την τελευταία στιγμή και κανείς δεν γνώριζε πως δουλευόταν η περίπτωση του Περουβιανού στόπερ.
Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει την ελάφρυνση του ρόστερ της. Υπάρχουν δηλαδή θέματα που αφορούν δανεισμούς. Οι παίκτες που αναμένεται να δοθούν δανεικοί είναι ο Ζίνι και ο Τσιλούλης, τους οποίους απ'ότι φαίνεται δεν υπολογίζει ο Ματίας Αλμέιδα. Εδώ υπάρχει και το παράδοξο. Ο Ανγκολέζος επιθετικός έχει τα χαρακτηριστικά Λιβάι Γκαρσία, παρότι όλοι πέρσι περίμεναν να τον δούνε να δοκιμαστεί κάποια στιγμή στην αιχμή του δόρατος, ο προπονητής επέμενε να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό εξτρέμ. Όσο για τον Έλληνα επιθετικό, κατάφερε να κάνει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα στα 29 του, αλλά χωρίς να πάρει ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να υπολογίζεται ως τρίτη επιλογή.
Αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως υπάρχει γύρω από τον Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έδειξε μεγάλη διάθεση στα προκριματικά του Conference League και απ'ότι φαίνεται έψησε τον Αργεντινό τεχνικό, ο οποίος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εμποδίζει οποιαδήποτε κίνηση δανεισμού του, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, γιατί τα δεδομένα παραμένουν ρευστά.