Προβλήματα φαίνεται πως έχουν προκύψει στις τάξεις της Λυών, λίγο πριν την ολοκλήρωση του μεταγραφικού «παραθύρου». Σύμφωνα με την «Equipe», οι παίκτες έχουν ενημερωθεί ότι θα τεθούν όλοι προς πώληση και θα γίνουν δεκτές οι οποιεσδήποτε προσφορές προκύψουν από τους άλλους συλλόγους!

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζον Τέξτορ, ο οποίος θέλει να εξαγοράσει και την Έβερτον, έχει υποσχεθεί στον οικονομικό φορέα DNCG (που εποπτεύει στους γαλλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους) ότι θα συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, δηλαδή την 30ή Αυγούστου.

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψαν και τα νέα σενάρια για τον Μάμα Μπαλντέ και Ελλάδα, καθώς φαίνεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι είχε γραφτεί για την ΑΕΚ. Ο 28χρονος άσος αγωνίζεται τόσο στην κορυφή όσο και στο δεξί άκρο της επίθεσης, αλλά μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά και είναι διεθνής με τη Γουινέα Μπισάου.

Η Λυών είχε αποκτήσει τον Μάμα Μπαλντέ από την Τρουά έναντι 6εκ.ευρώ συν μπόνους των €500.000 καθώς και ποσοστό 10% για μελλοντική μεταπώληση.

Ο Μπαλντέ είναι γεννημένος το 1995 έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην RD Algueirão στην συνέχεια μετακόμισε στη SU Sintrense. Οι ιθύνοντες της Σπόρτιγκ Λισσαβώνας τον εντόπισαν και τον ένταξαν στις ακαδημίες τους. Από την Σπόρτιγκ παραχωρήθηκε δανεικός στην Ντεσπορτίβο Άβες όπου κέρδισε το Κύπελλο Πορτογαλίας το 2018. Το 2019 μετακόμισε στο γαλλικό πρωτάθλημα και στη Ντιζόν κατέγραψε 57 παιχνίδια με τον σύλλογο πριν πάει στην Τρουά το καλοκαίρι του 2021. Ο επιθετικός με την Τρουά είχε δύο γεμάτες σεζόν πρωτάθλημα παίζοντας 64 αγώνες και σκόραρε 15 γκολ, ενώ πέρυσι με την Λυών έπαιξε σε 23 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας 2 γκολ και τρεις ασίστ. Έχει φορέσει 20 φορές το Εθνόσημο της Γουινέα-Μπισάου.