Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη 2η αγωνιστική της Super league, σε ένα παιχνίδι όπου η Ένωση παρότι ήταν ανώτερη, βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία της Λαμίας, με τον Φουρτάδο. Έχασε όμως σωρεία ευκαιριών, οι οποίες την έφερανν με την πλάτη στον τοίχο. Η είσοδος του Λαμέλα στο δεύτερο ημίχρονο την έκανε δημιουργηικότερη και από ασίστ του Αργεντινού στο 87' έφερε το γκολ της ισοφάρισης από πλευράς Μουκουντί. Και όμως η Ένωση θα μπορούσε να είχε πάρει το ματς, αν της έβγαιναν οι φάσεις στις καθυστερήσεις, όπου είχε και δύο δοκάρια με Ελίασον και Κοϊτά.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Με συνταγή ΟΦΗ παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα στην αναμέτρηση με τη Λαμία. Ο Στρακόσια υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιο στην άμυνα, Σιμάνσκι κόφτη στο κέντρο, Κοϊτά στην αριστερή πτέρυγα, Άμραμπατ στη δεξιά, σε θέση δεκαριού έπαιξε ο Πινέδα, στην επίθεση ο Γκαρσία και από πίσω του ο Λιούμπισιτς.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (68' Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι (68' Μάνταλος), Πινέδα (59' Λαμέλα), Λιούμπισιτς (78' Τσούμπερ), Άμραμπατ (58' Ελίασον), Κοϊτά-Γκαρσία.

Λαμία (Σατσιάς): Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε, Ρινγκ (84' Τερεζίου), Σαραμαντάς, Μπίκοφ, Δοϊρανλής (90' Σιμόνι), Φουρτάδο, Μέκιτς (90' Αθανασακόπουλος), Βλαχομήτρος

Μεγάλες επεμβάσεις Κόστιτς

Η ΑΕΚ μπήκε με τη συνηθισμένη της ορμή στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα, γύρω από την περιοχή με τον Λιούμπισιτς να προσπαθεί να μοιράσει παιχνίδι και να βγάλει μπαλιές, ενώ από δεξιά και αριστερά Άμραμπατ και Κοϊτά, αλλά και συχνά ανεβάσματα Πήλιου, προσπαθούσαν να περάσουν μπάλες για τον Λιβάι Γκαρσία. Η Λαμία όμως ήταν πολύ καλά οχυρωμένη και κατάφερε είτε να αναχαιτίζει τις επιθετικές προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» είτε ο Κόστις να «καθαρίζει» τις δύσκολες στιγμές που δημιουργήθηκαν στην εστία του, οι οποίες δεν ήταν λίγες.

Ειδικά η επέμβαση στη δυνατή κεφαλιά του Μουκουντί στο 15', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ κράτησε όρθια την ομάδα του, σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων όμως έκανε και μία ακόμα σωτήρια αλλά και θεαματική απόκρουση, σε προσπάθεια του Κοϊτά στο 26'.

Γκολάρα Φουρτάδο

Αυτές οι αποκρούσεις αποδείχτηκαν καθοριστικές στη συνέχεια, γιατί η Λαμία έπιασε την άμυνα της ΑΕΚ σε αδράνεια. Ύστερα από κακή απομάκρυνση από κόρνερ στο 39', ο Φουρτάδο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο σουτ με το αριστερό μέσα στην περιοχή κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στρακόσια για το 0-1, το οποίο ήταν το σκορ ημιχρόνου, αφού ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έγινε πιο κινητική αφού ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 53' με τον Γκαρσία και στη συνέχεια ο Αλμέιδα έριξε γρήγορα στο ματς Λαμέλα και Ελίασον, για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και με σαφή οδηγία να αυξηθεί η πίεση και να παιχτεί η μπάλα με τη μία. Οι αλλαγές έκαναν την ΑΕΚ περιοσσότερο δημιουργική. Στην πρώτη του επαφή ο Αργεντινός βγάζει τον Γκαρσία σε θέση τετ α τετ στο 61', αλλά και πάλι ο Κόστιτς είχε απάντηση.

Σωρεία ευκαιριών

Στο 70' όμως χάνει μία απίστευτη ευκαιρία, μέσα στην περιοχή και παρότι είχε καλό οπτικό πεδίο προς τέρμα, σημαδεύει πολύ ψηλά, ενώ ένα λεπτό αργότερα έφτιαξε φάση για τον Οντουμπάτζο που είχε μπει στο 68' μαζί με τον Μάνταλο, αλλά η προσπάθεια του Άγγλου ήταν επίσης άστοχη. Ο Λαμέλα δημιουργεί άλλη μια ευκαιρία στο 74' αυτήν τη φορά για τον Ελίασον που αφόρμησε από δεξιά, αλλά ο Σουηδός εξουδετερώθηκε. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε άλλη μια χαμένη φάση με σουτ του Τσούμπερ που είχε μπει τρία λεπτά πριν στο παιχνίδι.

Στα ίσια με Μουκουντί

Όσο περνούσε ο χρόνος το σκηνικό θύμιζε θρίλερ με την εξέδρα να πιέζει φωνάζοντας το σύνθημα «αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Στο 87' η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει με τον πάντα απειλητικό στις προωθήσεις του Μουκουντί που νίκησε με κεφαλιά αυτήν τη φορά τον Κόστιτς, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαμέλα έβγαλε πάλι τον Ελίασον μέσα στην περιοχή, η προσπάθεια του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι μετά από διπλή κόντρα σε Αθανασακόπουλο και Κόστιτς. Και όμως η ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες χαμένες στο 95' με κεφαλιά του Γκαρσία και στο 96' με σουτ του Κοϊτά που σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι παρέμεινε το 1-1 με τη Λαμία να γράφει ιστορία, αφού πέτυχε για πρώτη φορά γκολ στην έδρα της Ένωσης και πήρε αποτέλεσμα.