Έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια το Σάββατο (24/8) στο «Μαρακανά» ο Ολυμπιακός Κ19, αλλά έχασε εντέλει με 2-1 από τη Φλαμένγκο Κ20 στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (Ιntercontinental Cup U20).

Οι κάτοχοι του Υouth League δεν ήταν σε καμία περίπτωση κατώτεροι της βραζιλιάνικης ομάδας, θα μπορούσαν στο α’ ημίχρονο να έχουν πετύχει ένα, δύο γκολ, πήραν προβάδισμα στο 54’, όμως έδειξαν να ξεμένουν από δυνάμεις στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Η Φλαμένγκο ήταν πιο φρέσκια (έκανε και τις πέντε αλλαγές ο Φελίπε Λουίς, ενώ, αντίθετα, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος δεν προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο), για να «χτυπήσει» στις καθυστερήσεις και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Για τους πρωταθλητές Ευρώπης «ερυθρόλευκους», βέβαια, μόνο συγχαρητήρια αξίζουν, καθώς στο… τσακ έχασαν άλλη μία μεγάλη κούπα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο 6’ ο Παπακανέλλος έκανε το κοντινό σουτ μετά το γύρισμα του Μουζακίτη από αριστερά και απέτρεψε το 0-1 ο Ντιόγκο Άλβες σε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Ο Γκιλιέρμε είχε την πρώτη σημαντική στιγμή για τους Βραζιλιάνους στο 16’, κάνοντας το σουτ από αριστερά της περιοχής και υποχρεώνοντας σε δύσκολη απόκρουση τον Μπότη.

O γκολκίπερ των Πειραιωτών ήταν σε ετοιμότητα και στην κεφαλιά του Γουάλας στο 18’, ενώ στο 20’ ο Παπακανέλλος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, απέκρουσε ασταθώς ο Ντιόγκο Άλβες, αλλά αστόχησε σε δεύτερο χρόνο ο Πνευμονίδης, σε νέα σπουδαία ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 22’ ο Πνευμονίδης είχε άλλη μία καλή στιγμή ύστερα από λάθος στην άμυνα της Φλαμένγκο, για να φύγει άουτ η μπάλα από την κόντρα με τον Ντιόγκο Άλβες, με τον Παπακανέλλο ένα λεπτό αργότερα να κάνει το γύρισμα από δεξιά και ο Κωστούλας με τακουνάκι πήγε να βάλει… βραζιλιάνικο γκολ, ωστόσο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φλαμένγκο.

Στο 25’ ο Γουάλας σούταρε από μακριά και με δύναμη και ήταν ξανά παρών ο Μπότης, με τον ρυθμό να πέφτει κάπως εν συνεχεία και πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο β’ ημίχρονο ο Λιατσικούρας πέτυχε το 0-1 στο 54’ με κοντινό σουτ και αφού οι Βραζιλιάνοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα μετά από προσπάθεια του Κωστούλα ύστερα από σέντρα του Αλαφάκη από αριστερά.

Στο 63’ Μπακούλας και Παπακανέλλος αναστάτωσαν την άμυνα της Φλαμένγκο, δεν μπόρεσαν όμως να τελειώσουν τη φάση και απομακρύνθηκε η μπάλα από την περιοχή, ενώ στο 67’ ο Δάμα έκανε ένα διαγώνιο σουτ από αριστερά και ήταν άστοχο.

Στο 73’ ήρθε η ισοφάριση, με τον Κάιο Βινίσιους να ακολουθεί τη φάση και να σκοράρει με δυνατό σουτ ύστερα από την απόκρουση του Μπότη στο σουτ του Γουάλας κι ενώ ο Πρεκατές δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα.

Στο 88’ στάθηκε άτυχος ο Ολυμπιακός, καθώς μετά την εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη από αριστερά ο Πρεκατές με κεφαλιά σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών, για να έρθει το 2-1 στο 90’+2 με τον Κούνια, που σκόραρε σε κενή εστία από δεξιά της περιοχής μετά την πάσα του Γουάλας και σε μια φάση που η Φλαμένγκο άλλαξε πολλές πάσες με ταχύτητα.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι», παρά τη μεγάλη τους προσπάθεια, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν και αυτό το τρόπαιο.

Κίτρινες: 68’ Μπακούλας.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ Κ20 (Φελίπε Λουίς): Nτιόγκο Άλβες, Σάλες (86’ Ζοάο Πέδρο), Ιάγκο, Ζοάο Βίκτορ, Ζε Γουέλιντον (61’ Kάρλος), Ράγιαν Λούκας, Γκιλιέρμε (65’ Κούνια), Ματέους Γκονσάλβες, Ζοάο Άλβες (61’ Κάιο Βινίσιους), Γουάλας, Σόλα Ογκουντάνα (86’ Αντριέλ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ19 (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Μπότης, Κουτσίδης, Πρεκατές, Δάμα, Λιατσικούρας, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Κωστούλας.