Η ισοπαλία με τη Λαμία μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν άλλο ένα ηχηρό χαστούκι για την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, όπου εκεί οι οπαδοί βίωσαν το πρώτο ΣΟΚ. Οι Ενωσίτες δεν θέλουν όμως να συνηθίσουν φέτος σε βραδιές όπως αυτήν με τη Νόα. Γι'αυτό και αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα, μετά το 1-1 για τη 2η αγωνιστική της Super League, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Εξάλλου το φώναζαν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. «Αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Και δεν έχουν άδικο.

Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είχαν συνηθίσει και μοιάζει πολύ άρρωστη. Τα συμπτώματα όμως άρχισσαν να φαίνονται από πέρσι που χάθηκε ένας τίτλος από παρόμοιες γκέλες. Φέτος όμως μετά τα δύο χαστούκια για την ομάδα και χωρίς τα έσοδα που δίνουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις το μέλλον δεν προδιαγράφεται λαμπρό. Το τραγικό είναι, ότι ο βασικός κορμός έχει διατηρηθεί από τη σεζόν 2023-2024 που κέρδισε το νταμπλ. Είναι σχεδόν η ίδια ομάδα και μάλιστα ενισχυμένη με παίκτες εγνωσμένης αξίας και απαράμιλης ποιότητας.

Ο Λαμέλα είναι μια μεταγραφική βόμβα του φετινού καλοκαιριού. Ο Αργεντινός μπήκε μέσα στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ. Έκανε την Ένωση να παίξει περισσότερο κάθετα, γι'αυτό και βγήκαν απίστευτες ευκαιρίες από τα πόδια του, ενώ έχασε και ο ίδιος μία μέσα στην περιοχή με το τέρμα πιάτο μπροστά του. Αλλά την έστειλε τη μπάλα στην Αγία Τριάδα, κάνοντας τον οπαδό να αναρωτηθεί πως ένας παίκτης με τέτοια ποιότητα έχασε τέτοια φάση. Και όμως συμβαίνει.

Και θα συμβεί ξανά από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έχει καθαρό φορ. Ας μη γελιόμαστε, ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι κλασσικός επιθετικός. Έγινε φορ επί Αλμέιδα, ένα τρικ που έγινε περισσότερο για να ανεβεί η μεταγραφική του αξία. Ξεκίνησε πολύ καυτά τη σεζόν με πέντε γκολ στα προκριματικά, αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους. Χάνει φάσεις που ένα κλασσικό φορ δεν θα έχανε. Το τετ α τετ ας πούμε στο πρώτο ημίχρονο. Από το ίδιο σημείο που είχε χάσει παρόμοια ευκαιρία ο Τσούμπερ με τη Νόα. Σημειώνεται, για όποιους θεωρούν, ότι αν είχε η Ένωση Λιβάι θα έπαιρνε την πρόκριση.

Φωνάζει ο κόσμος και κατά του Αλμέιδα. Ζητάς επιθετικό, αλλά αφήνεις εκτός αποστολής τον Φερνάντες που στο ένας εναντίον ενός είναι αποτελεσματικός και σε τετ α τετ έχει περισσότερη τύχη, ενώ δεν σου έκανε και ο Φαν Βέερτ, τον απαξιώσες και τον έδιωξες. Έχει και εδώ τις ευθύνες του ο Αργεντινός. Γιατί η ομάδα του πνευματικά μοιάζει χαμένη με το που στραβώσει ένα παιχνίδι. Αν δεν ήταν ο Λαμέλα ίσως να μην μπορούσε η ΑΕΚ να πάρει καν την ισοπαλία και τώρα να γράφαμε για κηδείες και άλλα πένθιμα. Και πάλι όμως το γεγονός, ότι η Ένωση δεν είχε σχέδιο εντείνει τον προβληματισμό για τον προπονητή. Ένας Λαμέλα δεν φέρνει την άνοιξη και η νοοτροπία “γιούρια και όπου βγει” είναι εντελώς παράλογη.

Επίσης αν από τα 30 σουτ που έκανε η ΑΕΚ τα 10 πήγαιναν στην εστία που είπε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου δεν ξέρουμε αν θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, γιατί εκτός ότι αυτό που είπε είναι υπόθεση, έχουν προηγηθεί παιχνίδια με παρόμοια προβληματική εικόνα στην επίθεση. Δεν χρειαζόταν τα δοκάρια του Ελίασον και του Κοϊτά για να συμπεράνουμε, ότι η Ένωση έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, ούτε η αδράνεια στο γκολ της Λαμίας, για να καταλάβουμε, ότι χάνει τη συγκέντρωσή της πίσω αρκετά συχνά και αυτό της στοιχίζει. Όπως και να έχει η γιούχα του κόσμου ακουμπά και τον «Πελάδο», ο οποίος εκτός από τα στατιστικά ίσως θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στο κομμάτι της ψυχολογίας και της συγκέντρωσης, για να μη χάσει από νωρίς η ομάδα το παιχνίδι...