To παρθενικό του τρίποντο στη Super League της σεζόν 2024-25 πανηγύρισε την Κυριακή (25/8) ο Βόλος, περνώντας νικηφόρα με 1-0 από το «Θ. Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι, η ομάδα του Χοακίν Γκόμεθ ρέφαρε για την ήττα της πρεμιέρας στο Πανθεσσαλικό από τον Ολυμπιακό, την ίδια στιγμή που οι Αρκάδες… πέταξαν στα σκουπίδια το τεράστιο διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στην 1η αγωνιστική.

Ο Αστέρας «πληγώθηκε» νωρίς και στη συνέχεια έψαξε κυρίως με σέντρες να φτάσει σε κάποιο γκολ, δείχνοντας μεγάλο επιθετικό πρόβλημα ενάντια στην κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Βόλος ευτύχησε στην πρώτη του ευκαιρία να πάρει και προβάδισμα, με τον Γκλάβτσιτς στο 12’ να κάνει την ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη του Καστάνο και ο Κόσζτα με πλασέ από δεξιά της περιοχής έγραψε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν κατόπιν την υπεροχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να φτιάξουν τις ευκαιρίες που θα τους έφερνε το γκολ της ισοφάρισης, απειλώντας πραγματικά μόνο στο 39’, όταν ο Γιαμπλόνσκι έκανε το δυνατό μακρινό σουτ από δεξιά και ο Σιαμπάνης βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα, για να σταματήσει αυτή στο αριστερό δοκάρι.

Στο β’ ημίχρονο ο Άλτμαν σούταρε από καλή θέση στο 55’ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα, με τον Φεράρι στο 62’ να απομακρύνει σωτήρια πάνω από τη γραμμή μετά από μια εκτέλεση φάουλ των Αρκάδων.

Στο 64’ ο Άλβαρες σέντραρε από αριστερά και ο Καλτσάς αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 68’ ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από δεξιά, Καστάνο και Ντελί πήραν διαδοχικές κεφαλιές και ο Κρέσπι έπιασε το πλασέ στην κίνηση από πλάγια αριστερά, για να φύγει λίγο άουτ η μπάλα.

Οι παίκτες του Ράσταβατς συνέχισαν να πιέζουν και στο 78’ από σέντρα του Άλβαρες από αριστερά ο Μάντζης βρήκε την μπάλα με το σώμα, για να διώξει δύσκολα ο Σιαμπάνης.

Ο γκολκίπερ των Θεσσαλών εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μάντζη στο 90’+4 μετά από ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Άλβαρες, ενώ στο 90’+6 χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, καθώς ο Φαράι σούταρε, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα, για να διώξει σωτήρια ο Μίλετιτς.

Το σφύριγμα της λήξης, εντέλει, σήμανε τη σπουδαία νίκη για τους Βολιώτες και την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα των «κυανοκίτρινων».

Διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους Απτόσογλου και Κολλιάκο (Αθηνών και οι δύο). Στο VAR ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Παπαδάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 33’ Άλβαρες, 43’ Ρούμπεν Γκαρθία, 49’ Γιαμπλόνσκι - 31’ Κόσζτα, 63’ Σιαμπάνης, 86’ Ασλανίδης, 90’+3 Κορέα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρθία (77’ Μάντζης), Άλβαρες, Αλάγκμπε (46’ Ντελί), Καστάνιο, Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι (60’ Ρέτζιτς), Καλτσάς, Κρέσπι (77’ Φαράι), Μπαρτόλο (59’ Παλάσιος), Άνταμ.

ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Μύγας, Φεράρι, Κορέα, Καλογερόπουλος, Μίλετιτς, Γκλάβτσιτς (82’ Δόσης), Κόμπα (73’ Ντε Καμπς), Ασεχνούν (67’ Μεντιέτα), Άλτμαν (82’ Ασλανίδης), Κόσζτα (66’ Κόντε).